Η έρευνα αφορά ύποπτες φορολογικές συναλλαγές της περιόδου 2008-2010, με την τράπεζα να δηλώνει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές
Στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν έρευνα την Τετάρτη οι εισαγγελείς του Ντίσελντορφ, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενες δόλιες φορολογικές συναλλαγές που συνδέονται με τη μονάδα Postbank και χρονολογούνται από την περίοδο 2008-2010.
Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την παρουσία των εισαγγελικών αρχών στις εγκαταστάσεις της, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα αφορά συναλλαγές της Postbank μεταξύ 2008 και 2010. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η ίδια η τράπεζα ερευνάται ως τρίτο μέρος στην υπόθεση και συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια. Οι εισαγγελείς του Ντίσελντορφ δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για δήλωση.
Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές «cum-cum»
Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, η έρευνα αφορά τις λεγόμενες συναλλαγές «cum-cum», επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για συναλλαγές μετοχών γερμανικών εταιρειών γύρω από τις ημερομηνίες καταβολής μερισμάτων, οι οποίες, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, χρησιμοποιήθηκαν για την αποφυγή ή την παράνομη επιστροφή φόρων.
Οι πρακτικές αυτές γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι προκάλεσαν απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία δικαστική και φορολογική έρευνα με στόχο την ανάκτηση των ποσών που χάθηκαν.
Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική εποπτική αρχή BaFin, επικαλούμενη σχετική έρευνα, εκτίμησε ότι οι πιθανές υποχρεώσεις των γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από υποθέσεις «cum-cum» και τις συναφείς συναλλαγές «cum-ex» ενδέχεται να ανέλθουν συνολικά στα 7 δισ. ευρώ.
Η σημερινή έρευνα αποτελεί την τρίτη γνωστή περίπτωση φέτος κατά την οποία εισαγγελικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα στις εγκαταστάσεις της Deutsche Bank. Προηγήθηκε υπόθεση που αφορούσε έρευνα για ξέπλυμα χρήματος, ενώ δεύτερη έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και σχετιζόταν με τον τομέα λιανικής τραπεζικής του ομίλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η SpaceX υποχωρεί ξανά μετά την κατακραυγή για τα “κρυφά” όρια στο Starlink
- Εργα στον ΑΘΕ και αλλαγές στην κυκλοφορία στις Αφίδνες
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- Allwyn AG - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
- H Temu θα πηγαίνει στη Ρουμανία με τα Εθνικά Ταχυδρομεία
- Αλλαγή σελίδας στην κορυφή της Hugo Boss με την αποχώρηση του προέδρου Στέφαν Στουρμ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007
- Ergon Foods: Ενισχύει την ομάδα της στην Αθήνα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








