Αποκαϊδια και τεράστιες υλικές ζημιές
Οδοιπορικό στα καμένα σπίτια και καταστήματα στη Φυλή απ΄ όπου ξεκίνησε χθες η πύρινη λαίλαπα που μπήκε στον αστικό ιστό αφού πρώτα έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή πριν προχωρήσει στο καταστροφικό της πέρασμα προς τις Αχαρνές και την Πάρνηθα. Μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει σεληνιακό τοπίο κάτοικοι της περιοχής επέστρεψαν για να αντικρύσουν ότι απέμεινε από τους κόπους μιας ζωής.
Εκτός από την οικολογική καταστροφή οι ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είναι ανυπολόγιστες. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Στάμου βρέθηκε έξω από μια τριώροφη κατοικία στο λόφο της Φυλής που καταστράφηκε ολοσχερώς.
Καπνισμένη από τη φωτιά στέκει όρθια με τα αλουμίνια στις πόρτες και τα κάγγελα στα μπαλκόνια να έχουν λυγίσει ενώ έχουν καεί και όλος ο εξοπλισμός της οικίας.
Η φωτιά ξεκίνησε από τη Μονή Κλειστών το μεσημέρι της Τρίτης όπου ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.
«Οι φωτιές ξεπηδούσαν από παντού και είχαν κυκλώσει τον οικισμό της Φυλής» που βρίσκεται πάνω από τα Άνω Λιόσια, προς τη Χασιά.
Τέσσερα σπίτια στο σημείο έχουν καεί ολοσχερώς παρά τις προσπάθειες των επίγειων και των εναέριων μέσων να κατασβέσουν την δασική πυρκαγιά που είχε περικυκλώσει τον οικισμό.
Οι ιδιοκτήτες με δάκρυα στα μάτια ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών τους να δουν τι σώζεται ενώ την ίδια στιγμή περιμένουν και τα συνεργεία με τους μηχανικούς που θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές.
Πυρόπληκτος κοιτάζει ότι έχει μείνει από το σπίτι του στο λόφο της Φυλής.
Όπως είπαν ιδιοκτήτες σπιτιών έφυγαν από τα σπίτια τους με τα ρούχα που φορούσαν προσπαθώντας να διασώσουν την ύστατη στιγμή τη ζωή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις