Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την διακοπή ρεύματος και την κίνηση επιβατών μέσα στις σήραγγες με τα πόδια
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με την ακινητοποίηση συρμού, ανάμεσα σε δύο σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου, έγινε διακοπή ρεύματος που διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες, και οι επιβάτες χρειάστηκε να κινηθούν μέσα στη σήραγγα με τα πόδια, ενώ εξήλθαν από καταπακτές στην οδό Εγνατία.
Η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου της ΕΛΑΣ.
Το ζητούμενο, σημειώνει η ΕΡΤ, είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και της έκθεσης.
Στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ άλλων, θα αναζητηθούν για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε διακοπή ρεύματος και γιατί δεν έγινε άμεση επανεκκίνηση της λειτουργίας, αν υπάρχει υπαιτιότητα κι αν έγινε ασφαλής απομάκρυνση του κόσμου από τον χώρο.
Ακόμη, θα εξεταστεί αν οι συνοδοί των συρμών διαθέτουν τη σχετική εκπαίδευση για να απομακρύνουν τους πολίτες και ειδικά όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Αναμένεται να κληθούν μάρτυρες για καταθέσεις και να προσκομίσουν έγγραφα αναφορικά με το περιστατικό.
Η εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του έργου, ανακοίνωσε ότι δεν κινδύνευσαν οι επιβάτες και ότι ενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.
Ακινητοποιήθηκε συρμός του Μετρό
Σταμάτησαν τα δρομολόγια
Ήταν λίγο μετα τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου όταν ένας συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, που είχε περάσει τον σταθμό Ανάληψη με κατεύθυνση τον ΝΣΣ ακινητοποιήθηκε πριν τον σταθμό Φλέμινγκ
Όλοι πάνε με τα πόδια… pic.twitter.com/8UYMC5Aw7y
— john 🪡 ntin (@JohnToyp) December 14, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η SpaceX υποχωρεί ξανά μετά την κατακραυγή για τα “κρυφά” όρια στο Starlink
- Εργα στον ΑΘΕ και αλλαγές στην κυκλοφορία στις Αφίδνες
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- Allwyn AG - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
- H Temu θα πηγαίνει στη Ρουμανία με τα Εθνικά Ταχυδρομεία
- Αλλαγή σελίδας στην κορυφή της Hugo Boss με την αποχώρηση του προέδρου Στέφαν Στουρμ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007
- Ergon Foods: Ενισχύει την ομάδα της στην Αθήνα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









