Τράπεζες

ΕΚΑΒ: 97 αεροδιακομιδές ασθενών με ελικόπτερα που μίσθωσαν τέσσερις τράπεζες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Δωρεά 2 εκατ. ευρώ από Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς - Συνολικά 163 ώρες πτήσης σε Ιόνιο και Δωδεκάνησα το καλοκαίρι του 2026

Συνολικά 97 αεροδιακομιδές ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2026 με δύο ελικόπτερα που διατέθηκαν στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεάς ύψους 2 εκατ. ευρώ από τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Πειραιώς χρηματοδότησαν τη μίσθωση δύο πλήρως εξοπλισμένων ελικοπτέρων Leonardo AW139, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες επείγουσας μεταφοράς ασθενών από νησιωτικές περιοχές κατά τη θερινή περίοδο.

Από τις 7 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2026, τα δύο ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 163 ώρες πτήσης, μεταφέροντας με ασφάλεια 97 ασθενείς, μεταξύ των οποίων και σοβαρά τραυματίες, σε κατάλληλες μονάδες υγείας.

Από τη Βάση Αεροδιακομιδών Ακτίου πραγματοποιήθηκαν 49 αεροδιακομιδές, καλύπτοντας κυρίως τις ανάγκες των Ιονίων Νήσων, ενώ από τη Βάση Ρόδου πραγματοποιήθηκαν 48 αεροδιακομιδές για την εξυπηρέτηση των Δωδεκανήσων.

Οι δύο περιοχές επιλέχθηκαν από το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ λόγω της σημαντικής αύξησης των αναγκών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και της ανάγκης άμεσης μεταφοράς ασθενών από τα νησιά.

Τα ελικόπτερα διέθεταν πλήρη εξοπλισμό και εξειδικευμένα πληρώματα, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ σε περιοχές όπου η έγκαιρη αεροδιακομιδή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη ζωή των ασθενών.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu