Σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο υποψήφιος Ν. Σοφιανός καταγγέλλει παραβίαση των διατάξεων του Επιμελητηρίου
Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2024 , ο υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΑ, Νίκος Σοφιανός με επιστολή του που κοινοποιεί τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υπ. Ανάπτυξης, τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και την εκλογική Επιτροπή του ΕΒΕΑ, καταγγέλλει ότι 25 από τα 51 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ δεν παρευρέθηκαν σε περισσότερες από 6 διαδοχικές συνεδριάσεις χωρίς αιτιολογία, κάτι που, σύμφωνα με τον επίσημο Κανονισμό Επιμελητηρίων, συνεπάγεται την έκπτωσή τους από το αξίωμα και τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές.
Ανάμεσα στους καταγγελλόμενους είναι και ο Γιάννης Μπρατάκος, υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Η επιστολή αναφέρει ότι οι απουσίες των μελών αφορούν περιόδους 6 έως και 14 μηνών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι απουσίες αγγίζουν τους 19, 20 ή και 24 μήνες.
Η καταγγελία αυτή δεν αφορά μόνο την υποψηφιότητα του κ. Μπρατάκου, αλλά και το συνολικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, καθώς πολλά από τα νυν μέλη της διοίκησης φέρονταν να είναι υποψήφιοι εκ νέου.
Ο κ. Σοφιανός υπενθυμίζει ότι είχε ήδη θέσει το ζήτημα των συνεχόμενων απουσιών από το 2023, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την διοίκηση της προέδρου του ΕΒΕΑ, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, και ζητά την άμεση εφαρμογή των κανονισμών, τονίζοντας ότι υπάρχει παράβαση καθήκοντος και πιθανές ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, κάνει λόγο για «νόθευση της εκλογικής διαδικασίας» και προειδοποιεί για δικαστικές προσφυγές σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Κυρώσεις σε 14 άτομα και εταιρείες που διαχειρίζονται τον «σκιώδη» στόλο πετρελαίου της Ρωσίας
- Bluegr Hotels & Resorts: Απέσπασες 6 Διαμάντια στα EFQM Global Awards 2025
- Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας, η αυτοδυναμία έκλεισε τον κύκλο της»
- Η πλατφόρμα MTS Greece θα λάβει ενισχυμένη αναγνώριση από τον ΟΔΔΗΧ
- ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ προειδοποιούν: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα «αγγίξουν» εμπόριο, τουρισμό και βιομηχανία
- Κοζάνη: 17,4 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση οικισμού Ακρινής
- Κούσνερ και Γουίτκοφ επιμένουν η Ουκρανία να παραδώσει εδάφη
- ΔΥΠΑ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








