Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει γνωστή και αναζήτηση νεκρών και τραυματιών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες
Έκρηξη σε στρατιωτική εταιρεία εκρηκτικών στο Τενεσί σημειώθηκε την Παρασκευή, από την οποία, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι αγνοούνται.
Σύμφωνα με το Associated Press, δευτερεύουσες εκρήξεις ανάγκασαν τους διασώστες να κρατήσουν απόσταση από το καμένο πεδίο των συντριμμιών.
Η έκρηξη, την οποία οι άνθρωποι ανέφεραν ότι άκουσαν και ένιωσαν από απόσταση πολλών χιλιομέτρων, συνέβη στην Accurate Energetic Systems στην αγροτική περιοχή του Τενεσί. Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι κατασκευάζει και δοκιμάζει εκρηκτικά σε μια εγκατάσταση οκτώ κτιρίων που εκτείνεται σε δασώδεις λόφους κοντά στο Bucksnort, μια πόλη περίπου 60 μίλια (97 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Νάσβιλ.
“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αγνοούνται. Προσπαθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις οικογένειες και την κατάσταση”, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Χάμφρεϊς, Κρις Ντέιβις, σε συνέντευξη Τύπου. “Υπάρχουν ορισμένοι που έχουν χάσει τη ζωή τους”.
Footage filmed by a local news helicopter showing the devastation caused by today’s explosion at the munitions plant run by Accurate Energetic Systems (AES) in Humphreys County, Tennessee. pic.twitter.com/CbpZch1y0k
— OSINTdefender (@sentdefender) October 10, 2025
Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει γνωστή και ο Ντέιβις δήλωσε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Αεροφωτογραφίες της WTVF-TV από τον τόπο του συμβάντος έδειξαν ότι η έκρηξη είχε καταστρέψει ένα από τα κτίρια της εγκατάστασης που βρισκόταν στην κορυφή ενός λόφου, αφήνοντας μόνο καπνισμένα συντρίμμια και καμένα οχήματα.
Ο σερίφης πρόσθεσε ότι, αν και ο τόπος του συμβάντος ήταν ασφαλής από μεγάλες εκρήξεις, ενδέχεται να ακούγονται ακόμη μικρότερες εκρήξεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Κατηγορεί την Temu για μη συνεργασία κατά την αιφνιδιαστική έρευνα
- Μασκ: «Fake news» τα περί πώλησης της Tesla China – Στο προσκήνιο η πιθανή συγχώνευση με τη SpaceX
- Η Revolut ίδρυσε ελληνικό υποκατάστημα
- Πληθωρισμός: Στο 2,9% η Ευρωζώνη, αποκλιμάκωση στο 2,7% στην Ελλάδα
- Άλμα 10,1% στο τζίρο του λιανεμπορίου το Μάιο, στο 6,8% η αύξηση του όγκου πωλήσεων
- Στους ευρωπαϊκούς «πρωταθλητές» κλίματος η COSMOTE TELEKOM για τέταρτη χρονιά
- ΕΚΤ: Ακριβότερος ο δανεισμός για επιχειρήσεις αλλά και αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, στην Ευρώπη φυσικά
- Και η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC) κοινό μέτωπο με UEFA κατά FIFA
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








