Η ΕΚΤ δημοσίευσε επίσης στοιχεια για τον δείκτη ιδίων κεφαλαίων και για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων.
Η ΕΚΤ δημοσίευσε βασικά τραπεζικά μεγέθη για των πιστωτικών ιδρυμάτων της ευρωζώνης με στοιχεία Μαρτίου 2023. Από αυτά προκύπτουν τα εξής:
- Το σύνολο του ενεργητικού των πιστωτικών ιδρυμάτων με έδρα την ΕΕ μειώθηκε από 31,71 τρισ. τον Μάρτιο του 2022 σε 31,34 τρισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2023, μείωση 1,17%. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τον αντίστοιχο δείκτη κάτω από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ελλάδα και Ισπανία όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα έχουν το χαμηλότερο δείκτη.
- Κατά την ίδια περίοδο, ο δείκτης των συνολικών μη εξυπηρετούμενων δανείων των πιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ μειώθηκε κατά 0,13 ποσοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος για να διαμορφωθεί στο 1,83% τον Μάρτιο του 2023.
Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τέλος του πρώτου τριμήνου ήταν στο 6,35%. - Η συνολική απόδοση ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ2 ήταν 2,53% τον Μάρτιο του 2023. Στην Ελλάδα η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών είναι πάνω από το μέσο όρο της ευρζώνης με περαιτέρω ανοδική τάση.
Τέλος ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων Tier 1 διαμορφώθηκε στο 15,58%.




Εξέλιξη πορείας μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα (%)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το πρόγραμμα που έφερε τον Μαμντανί στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Αρχίζει η δίκη 147 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
- Εντυπωσιακό βίντεο από την νυχτερινή βροχή στην Αθήνα!
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ
- Βρυξέλλες: Χωρίς συμφωνία για τους νέους κλιματικούς στόχους
- Ιαπωνία: Αυξανόμενη ανάγκη για αύξηση των επιτοκίων στην Κεντρική Τράπεζα
- Ποιοι θέλουν κάνουν Ριβιέρα την ξεχασμένη Αιτωλοακαρνανία: Τρεις επενδύσεις παρά θιν’ αλός μέσα σε δέκα μήνες
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές λόγω της μεταβλητότητας της αγοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








