Για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στα πληροφοριακά συστήματα, χρησιμοποιούνται «παραδοσιακές» μέθοδοι check in, όπως η χρήση καρτών - Προβλήματα σε 8 πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
Και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» εμφανίστηκαν προβλήματα εξαιτίας του παγκόσμιου ψηφιακού blackout των συστημάτων της Microsoft, που έχει προκαλέσει τεχνικές δυσλειτουργίες σε επικοινωνίες, τράπεζες χρηματιστήρια και αεροδρόμια.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, ορισμένες εκ των αεροπορικών εταιρειών έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα τα οποία όμως υπερβαίνουν με καταφυγή σε παραδοσιακές μεθόδους Check In (χρήση καρτών κλπ). Δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ή καθυστερήσεις πτήσεων, πέραν του συνήθους.
Όμως από το πρωί οι επιβάτες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν με τις ώρες γιατί οι πτήσεις τους καθυστερούν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας.
Μάλιστα, σήμερα οι περισσότερες πτήσεις είχαν καθυστέρηση τουλάχιστον μιάμιση ώρα με τους πολίτες να μην μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.
Επίσης, πρόβλημα σε οκτώ πτήσεις καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω του παγκόσμιου black out, σύμφωνα με το Cretalive.
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο, αλλά δεν μπορούν να φύγουν καθώς οι πτήσεις είναι ενταγμένες στο σύστημα που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Όπως είπε στο Cretalive, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας γίνεται χειροκίνητα η διευθέτηση των πτήσεων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο επειδή είναι δεκάδες οι πτήσεις που έρχονται, προκαλείται μια γενικότερη πίεση στο σύστημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nαυτικές νάρκες σε «ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο» σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
- Χρηματιστήριο: Απώλειες άνω του 2% για τον Γενικό Δείκτη, δοκιμάζονται οι 2.000 μονάδες
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Qualco: Αναλαμβάνει ψηφιακά έργα 58 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Aktor: Απέκτησε με 20 εκατ. ευρώ το 100% των μετοχών της “Αίολος Εύβοιας Ενεργειακή”
- Πέθανε ο Ζοσπέν, 88 ετών
- Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
- Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη λόγω απίστευτα μικρής χωρητικότητας της αίθουσας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









