Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση έφθασε τους 8,52 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 10,6%
Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2025 ανήλθε σε 2,71 εκατ., αυξημένη κατά 9,0% σε σύγκριση με το 2024. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2024 κατά 6,6% και 10,0% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 8,52 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 10,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 4,1% και 13,3% αντίστοιχα.
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 73.151, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,5% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 1,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 13,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μήνυμα Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan) προς ΕΕ: «Χάνετε» και από την Κίνα και από τις ΗΠΑ
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
- Συνήγορος του Καταναλωτή: Νέο πλαίσιο με δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής το α΄εξάμηνο του 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις