Η εταιρεία MORE του ομίλου Βαρδινογιάννη έχει αποκτήσει το 75% της ενεργειακής εταιρείας από τον Δεκέμβριο του 2022
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 88,89% (υπέρ της πρότασης ψήφισε ποσοστό άνω του 99% επί των παρευρισκόμενων μετόχων), ενέκρινε την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. στην εταιρεία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (MORE) – του ομίλου Βαρδινογιάννη – η οποία από τον Δεκέμβριο του 2022 έχει αποκτήσει το 75% της ενεργειακής εταιρείας.
Το τίμημα για το 25% το οποίο έχει συμφωνηθεί ανέρχεται σε 123,5 εκατ. ευρώ, ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με την συναλλαγή πώλησης του 75%.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την απόκτηση 123.059.250 ονομαστικών μετοχών εκδόσεως ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. κυριότητος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (Πωλητής και συμβαλλόμενο μέρος) έναντι ποσού 123.520.000 ευρώ. Οι εν λόγω 123.059.250 μετοχές αντιστοιχούν στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε. ενώ η MORE κατέχει ήδη 369.177.750 μετοχές που αντιστοιχούν στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε.
Εκκρεμεί η επικύρωση από την Γενική Συνέλευση της Motor Oil.
Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil αποτελεί και εκ των βασικών μετόχων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ποσοστό 29,9%, με τα δύο μέλη να έχουν υπογράψει και σχετική option για τη μεταξύ τους μελλοντική σχέση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πειραιώς: Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων
- Δημήτρης Πολίτης: Σε δυο μήνες ξεκινάει η παραχώρηση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολη
- CNN: Χτυπήθηκε αμερικανικό F- 35 από ιρανικά πυρά – Έκανε αναγκαστική προσγείωση σε βάση των ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βαριές απώλειες από την ενεργειακή έκρηξη
- Επαναλειτουργούν από την Παρασκευή τα βενζινάδικα στη Λέσβο
- Ισραήλ: Χτυπήθηκε από πύραυλο το διυλιστήριο πετρελαίου στην Χάιφα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους 2025
- Real Consulting: Ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου με κάλυψη από την OTS
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








