Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς
Αύξηση 3,6% στις αφίξεις και 2,5% στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ τον Ιούνιο του 2024 και σε σχέση με πέρυσι καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 5.317.221 και οι διανυκτερεύσεις σε 23.128.841, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2023, κατά 3,6% στις αφίξεις και 2,5% στις διανυκτερεύσεις.
Ειδικότερα, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 4,1% στις αφίξεις και 2,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,5% και 1,4%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,9% και 89,4%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Ιούνιο 2024, ανήλθε σε 4,3 ημέρες.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά τώρα στον Σχίνο Λουτρακίου – Επί ποδός η Πυροσβεστική
- Εργατικό δυστύχημα στη Σίνδο: 56χρονη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο
- Νάγκελ: Οι τιμές θα μείνουν υψηλές ακόμη και αν λήξει σύντομα ο πόλεμος στο Ιράν, δεν θα επιστρέψουν…
- Axios: Ο Τραμπ «δένει» συμφωνία με το Ιράν και αδειάζει τον Νετανιάχου
- Κομισιόν: Υπεγράφη η δανειακή συμφωνία SAFE για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας
- ΗΑΕ – Ιράν: Παρασκηνιακή συμφωνία για αποδέσμευση 20 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα τον τερματισμό επιθέσεων
- ΗΠΑ: Πράσινο φως από το υπ. Δικαιοσύνης στο mega deal Paramount – Warner Bros
- Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα μας αναγκάσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








