Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στα οποία θα έχει πρόσβαση η ΕΛΣΤΑΤ αφορούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και όχι σε φυσικά πρόσωπα, ανέφερε η Αρχή, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.
Ειδικότερα, σε σχέση µε δηµοσίευµα που αναφέρει ότι «Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά 10 εκατομμύρια ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ Ελλήνων», από τη Στατιστική επισημαίνεται ότι «τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στα οποία θα έχει πρόσβαση η ΕΛΣΤΑΤ, σύµφωνα µε τη διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο Πολυνομοσχέδιο (Ν 4346/2015), αφορούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις-και όχι σε φυσικά πρόσωπα-, και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κατάρτιση των σχετικών στατιστικών και την ενημέρωση του στατιστικού μητρώου επιχειρήσεων που τηρεί η ΕΛΣΤΑΤ».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η διαβίβαση στην ΕΛΣΤΑΤ στοιχείων ταυτότητας των επιχειρήσεων, όπως ο ΑΦΜ, είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της συμπλήρωσής τους, µε επιπλέον στοιχεία τα οποία είναι διαθέσιμα σε άλλες διοικητικές πηγές ή προέρχονται από στατιστικές έρευνες. Η ΕΛΣΤΑΤ, πέραν των αυστηρών διατάξεων για την τήρηση του στατιστικού απορρήτου που προβλέπονται στο στατιστικό νόμο (Ν. 3832/2010), έχει αναπτύξει τις κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές και έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο για την ασφαλή υποδοχή των στοιχείων όσο και για την ασφαλή επεξεργασία τους εντός των εγκαταστάσεών της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ)
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Aνακοίνωση – Δυνητική Αγορά Στόχου
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. (13-Ιουλ-2026)
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφόρηση – Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
- ΔΝΤ: «Εκρηκτική» η πορεία του ευρωπαϊκού χρέους χωρίς άμεσες μεταρρυθμίσεις
- Το Ντουμπάι επενδύει σε νέο λιμάνι για να παρακάμψει τα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








