Ανάλογα πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε ακόμη 5 παρόχους ενέργειας
Η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού AGCM επέβαλε χρηματικό πρόστιμο άνω των 15,6 εκατομμυρίων ευρώ σε έξι παρόχους ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Eni και Enel , για υπερτιμολόγηση πελατών κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης μονομερών αυξήσεων τιμών.
Η υπερτιμολόγηση φέρεται να συνέβη μεταξύ Αυγούστου 2022 και Ιουνίου 2023, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δελτίο τύπου της ρυθμιστικής αρχής.
Η Eni κλήθηκε να καταβάλει έως και 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Enel κλήθηκε να καταβάλει έως και 10 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόστιμο αφορά επίσης τις Edison, Acea, την ισπανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Iberdrola και την Dolomiti Energia.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο αναβαθμισμένος ρόλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο νέο ενεργειακό χάρτη
- Αλλαξε πάλι ο Τραμπ: Από το «θα καταλάβουμε το νησί Χαργκ» πήγε στο «ακυρώνουμε τους βομβαρδισμούς στο Ιράν»
- EURONEXT ATHENS HOLDING Α.Ε. - Μέρισμα χρήσης 2025
- Σουηδία: «Απλό τηλέφωνο έως τα 13» προτείνει η Αρχή Δημόσιας Υγείας
- EURONEXT ATHENS HOLDING Α.Ε. - Αποφάσεις 25ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- Λιβάνιος: Ανατροπή στις δημοτικές εκλογές με το σύστημα της «εναλλακτικής ψήφου»
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη κόντρα σε επιτόκια ΕΚΤ και απειλές Τραμπ – Ράλι 9% από Hugo Boss
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








