Υπογράφτηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού από το δημόσιο το οποίο θα εισπράξει περί το 1,5 δισ. ευρώ
Τις νέες τιμές διέλευσης σε 18 σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας οδού, σε σύνολο 48, οι οποίες ισχύσουν από την Δευτέρα 1η Απριλίου , γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η εταιρεία «Εγνατία Οδός ΑΕ». Οι τιμές στα διόδια επί της Εγνατίας οδού θα είναι αυξημένες σε ποσοστό 33% αφού θα χρεώνεται κατά τέσσερα λεπτά το χιλιόμετρο, από τρία/χιλιόμετρο.
Με βάση το ΦΕΚ 1957/Β`/28.03.2024 και όπως γνωστοποιεί η εταιρεία, οι νέες τιμές θα ισχύουν στους 18 μετωπικούς σταθμούς διαμορφώνονται ως εξής: Τύριας 2,70 ευρώ, Παμβωτίδας 1,55 ευρώ, Μαλακασίου, Σιάτιστας, Πολυμύλου, Στρυμονικού και Προμαχώνα 1,90 ευρώ, Μαλγάρων 0,90 ευρώ, Θεσσαλονίκης 0,55 ευρώ, Ανάληψης 2,35 ευρώ, Ασπροβάλτας 1,10 ευρώ, Μουσθένης 2,15 ευρώ, Καβάλας 1,85 ευρώ, Ιάσμου 1,80 ευρώ, Μέστης 2,20 ευρώ, Αρδανίου 1,60 ευρώ, Ιεροπηγής 1,85 ευρώ και Ευζώνων 2,40 ευρώ.
Την Παρασκευή υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, που αφορά τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου και των τριών κάθετων αξόνων (με αναβάθμιση των τελευταίων), για περίοδο 35 ετών. Το αντίτιμο που θα καταβάλει ο παραχωρησιούχος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βιλερουά ντε Γκαλό: “Κανένα σενάριο της ΕΚΤ δεν προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη”
- Στο 10% μειώνει η Ισπανία τον ΦΠΑ στα καύσιμα ως απάντηση στον πόλεμο
- ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Nέα γενιά οθονών για τις αυξημένες απαιτήσεις των σύγχρονων επαγγελματιών από την LG
- Καταχωρήθηκε στο μητρώο ο νανοδορυφόρος (CubeSat) MICE-1 της Πρίσμα Ηλεκτρονικά Α.Β.Ε.Ε.
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - E.In.S. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








