Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παράσχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει μεταξύ των πιστωτών και να αποφευχθεί η ανάγκη για μια μείζονα ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Χωρίς να επικαλείται τις πηγές της, η εφημερίδα αναφέρει σήμερα πως η ιδέα σημαίνει ότι «αν η Ελλάδα μείνει χωρίς χρήματα, οι Ευρωπαίοι θα παρέμβουν και το ΔΝΤ δεν θα καταγράψει ζημιές. Σε αντάλλαγμα το ΔΝΤ δεν θα ζητάει πλέον εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους».
Έτσι με το σχέδιο αυτό εκπληρώνονται δύο σημαντικά αιτήματα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ – να συνεχισθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να αποφευχθεί μια παραγραφή χρέους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
- Το ένα τρίτο του πετρελαίου του Κόλπου εξακολουθεί να «λείπει» παρά τις σκοτεινές διελεύσεις
- Ψάλτης: Η συνεργασία με τη UniCredit δείχνει τον δρόμο για το ελληνικό επιχειρείν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








