Προθεσμία έως τις 25 Ιανουαρίου έχουν ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς να καταχωρίσουν στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή τους υπόχρεους υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) 2018 (χρήση 2017).
Σύμφωνα με τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τα όργανα ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του ν. 3213/2003, μετά την παρέλευση της προθεσμίας θα είναι αδύνατη η καταχώριση της κατάστασης υπόχρεων σε ΔΠΚ («πόθεν έσχες») προσώπων από τους φορείς αυτών, όπως και η διόρθωση λαθών, ενώ τυχόν παράλειψη καταχώρισης της κατάστασης υπόχρεων επιφέρει ποινικές κυρώσεις, για τον κατά περίπτωση αρμόδιο.
Αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία βρίσκονται στην αρχική σελίδα www.pothen.gr, ενώ για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Να σημειωθεί ότι η ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) παραμένει εκτός λειτουργίας προκειμένου να προσαρμοστεί στις διατάξεις του ν.4571/2018. Όλες οι υποχρεώσεις υποβολής των ΔΠΚ και ΔΟΣ του έτους 2018 καθώς και επανυποβολής των ετών 2016, 2017 και 2018 θα μπορούν να εκπληρωθούν από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2019 με την επαναλειτουργία της εφαρμογής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις