Επικαιρότητα

Απόφαση Μενδώνη: Επεκτείνεται σε νέες υπηρεσίες η άδεια λειτουργίας του ΟΣΔΕΛ

Στα συγγενικά δικαιώματα των εκδοτών τύπου και στους δηιουργούς και στα δικαιώματα εικαστικών τεχνών, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε την επέκταση της άδειας λειτουργίας του του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων με την επωνυμία “Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου ΣΥΝ. Π.Ε.” και με δ.τ. «ΟΣΔΕΛ» προκειμένου η άδειά του να συμπεριλαμβάνει και τη διαχείριση και προστασία του συγγενικού δικαιώματος των εκδοτών τύπου και το δικαίωμα είσπραξης ποσοστιαίας αμοιβής των δημιουργών έργων του λόγου και των εικαστικών τεχνών, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, όπως προβλέπονται στο άρθρο 51Β του ν. 2121/1993, την είσπραξη, διαχείριση και προστασία της εύλογης αμοιβής του άρθρου 5Α του ν. 2121/1993 (δημόσιος δανεισμός) για το σύνολο των κατηγοριών δικαιούχων
που εκπροσωπεί, καθώς και την είσπραξη, διαχείριση και προστασία του δικαιώματος εύλογης αμοιβής της παρ. 5 του άρθρου 21 του ν. 2121/1993 για το σύνολο των κατηγοριών δικαιούχων που εκπροσωπεί.

Ελλάδα

close menu