Στην ανάπτυξη επέστρεψε η ελληνική οικονομία στο γ΄τρίμηνο του 2014, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.
Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% στο γ΄τρίμνηνο έναντι του β΄τριμήνου του 2014, με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοχεία.
Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,7%.
Αναλυτικά:
Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 0,7%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2014.
Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 1,7% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2013.
Eurostat: Η Ελλάδα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρωζώνη
Αύξηση 1,4% σημείωσε το ΑΕΠ στην Ελλάδα σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εurostat για την εξέλιξη του ΑΕΠ στα κράτη μέλη.
Η Ελλάδα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Την ίδια περίοδο στην Ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,8% και στην ΕΕ 1,3%. Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, σημειώθηκε αύξηση 0,7% στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,2% και στην ΕΕ 0,3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 6.000 πολίτες στις “Ημέρες Καριέρας”
- Qualco Intelligent Finance: Στηρίζει τη StartSmart SEE, επενδύοντας στο μέλλον της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας
- Τούρκος οπαδός απειλεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου”
- Καζάκς (ΕΚΤ): Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για μείωση επιτοκίων
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΕΥΑΘ: Συμφωνία με δύο ειδικούς διαπραγματευτές
- Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει για 3 μέρες, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων
- O Σάντσεθ ζητά αποκλεισμό του Ισραήλ από τα διεθνή αθλητικά γεγονότα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις