Η εταιρεία Σαμαράς & Συνεργάτες χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου.
Το περίεργο είναι ότι αυτό δεν το λέει το ΤΑΙΠΕΔ που κάνει τον διαγωνισμό αλλά μία εταιρεία η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», που συμμετέχει μαζί με αλλες εταιρείες ως τεχνικός σύμβουλος.
Με άλλα λόγια δεν έχει την αρμοδιότητα να μιλάει για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι συμμετέχει στο project. Με την ίδια λογική αυτή ςτης εταιρείας θα μπορούσαν να βγάζουν ανακοινώσσεις για τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, όλες οι συμμετέχοντες ως σύμβουλοι!
Προφανώς και θα πρέπει να παρέμβει το ΤΑΙΠΕΔ.
Για την ιστορία, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ωρίμανση του έργου αξιοποίησης του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου (Α΄ Φάση) και τη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση της έκτασης για την ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου (Β΄ Φάση).
Σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την Α’ Φάση του Έργου τον Μάιο του 2023 ανατέθηκε σε σχήμα Συμβούλων Ernst & Young Business Advisory Solutions (Οικονομικός Σύμβουλος) / Samaras & Associates SA– ConsultingEngineers (Τεχνικός Σύμβουλος) / NicolasKanellopoulos-CharaZerva&AssociatesLawOffice / LawOfficeFlogaitis-Siouti& Associates (Νομικός Σύμβουλος)], η «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για την ωρίμανση του έργου “Αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου”».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα φάση έντασης στην Ουκρανία με πλήγματα σε εμπορικά πλοία και αγροτικές εγκαταστάσεις
- Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ και υποχώρηση του δολαρίου
- ΕΚΤ: Στα 34,33 τρισ. ευρώ το ενεργητικό των ευρωπαϊκών τραπεζών
- ΕΛΣΤΑΤ: Εξαγωγικό άλμα 26,3% τον Ιούνιο – Στα 5 δισ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές
- Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Καύσιμα, στέγαση και εστίαση πιέζουν τα νοικοκυριά
- Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Στα ύψη η ανεργία στη Γαλλία, στο 8,3% το β’ τρίμηνο
- Allianz: Ρεκόρ λειτουργικών κερδών, στα 9,4 δισ. ευρώ με άνοδο 8,6% το εξάμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








