Τράπεζες

Εταιρεία των Alpha Bank και Πειραιώς στον Ελαιώνα ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 116 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση δανείων

Η εταιρεία Alpha Επενδυτικής Περιουσίας Ελαιώνα Α.Ε. κεφαλαιοποίησε δάνεια που είχαν χορηγηθεί από τις δύο τράπεζες

Η εταιρεία με την επωνυμία ALPHA EΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΑ Α.Ε. (διακριτικός τίτλος AΕΠ ΕΛΑΙΩΝΑ Α.Ε.) ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 116,064 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση μη ληξιπρόθεσμων- δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Με την αύξηση κεφαλαίου άλλαξε και η μετοχική σύνθεση ενδο-ομιλικά.

Πριν την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου μέτοχοι ήταν δύο κυπριακές εταιρείες ALPHA GROUP INVESTMENTS LIMITED και TRIERIS TWO REAL ESTATE LIMITED με συμμετοχή 50% η κάθε μία, ελεγχόμενες από Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς αντίστοιχα.

Μετά την αύξηση κεφαλαίου η μετοχική σύνθεση έχει ως εξής:

TRIERIS TWO REAL ESTATE LIMITED:  6,27407%
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:  43,72593%
ALPHA GROUP INVESTMENTS LIMITED:  6,27407%
ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ:  43,72593%

Τι κάνει αυτή η εταιρεία

Πρόκειται για κοινή εταιρεία της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς η οποία προήλθε από την την απορρόφηση του κλάδου κατασκευής και αξιοποίησης εμπορικών κέντρων της χρεοκοπημένης «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ– ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, στην οποία ανήκει το ημιτελές εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό.

Η εταιρεία αναμένει οφέλη από την Διπλή Ανάπλαση στις περιοχές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Στο ακίνητο της ΑΕΠ Ελαιώνα θα κατασκευασθεί συγκρότημα γραφείων με ισόγειες εμπορικές χρήσης συνολικής επιφάνειας άνω των 50 χιλιάδων τ.μ. με σκοπό την μακροχρόνια εκμετάλλευσής τους (μίσθωση).  Η εταιρεία έχει δεσμευτεί για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναικού (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, αίθουσες πυγμαχίας, ξιφασκίας, πάλης, άρσης βαρών) σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων με χρηματοδότηση ύψους €12 εκατ.

Πάγια περιουσιακά στοιχεία

Η εταιρία έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο το οποίο αποτελείται από:

  • Οικόπεδο που ευρίσκεται Θέση Ελαιώνας του 3ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, συνολικής έκτασης 43.213,40 τ.μ.
  • Κτηριακό συγκρότημα υπό κατασκευή που ευρίσκεται εντός του ανωτέρω οικοπέδου το οποίο αποτελείται από:

* Τρία υπόγεια για στάθμευση αυτοκινήτων και βοηθητικούς χώρους επιφανείας 73.002 τ.μ ευρισκόμενα στο στάδιο των επιχρισμάτων,

* Ισόγειο (κατάστημα, κοινόχρηστοι και βοηθητικοί χώροι) επιφανείας 9.180 τ.μ. στο στάδιο των επιχρισμάτων,

* Α’ όροφος (καταστήματα, κοινόχρηστοι χώροι) επιφανείας 3.220 τ.μ. ευρισκόμενο στα στάδιο του σκελετού,

*Β’ όροφος (καταστήματα, αίθουσες κινηματογράφων και κοινόχρηστοι χώροι) επιφανείας 1.480 τ.μ. ευρισκόμενο στα στάδιο του σκελετού,

*Γ’ όροφος (καταστήματα, αίθουσες κινηματογράφων και κοινόχρηστοι χώροι) επιφανείας 1.480 τ.μ. ευρισκόμενο στα στάδιο του σκελετού.

Η εύλογη αξία του ακινήτου ανέρχεται σε ευρώ 105.000.000,00 όπως αποτιμήθηκε την 31.12.2022 από πιστοποιημένους εκτιμητές.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu