Το προς διανομή καθαρό μέρισμα θα ανέλθει σε 0,08866393 ανά μετοχή
Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοίνωσε, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 23ης Ιουλίου 2024, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού €342 εκατ. (μικτό ποσό) δηλαδή ποσού €0,09202256 ανά μετοχή (μικτό ποσό).
Το προς διανομή ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 52.080.673 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, και διαμορφώνεται τελικώς στο μικτό ποσό €0,09333045 ανά μετοχή.
Από το άνω μικτό ποσό παρακρατείται, βάσει του άρθρου 64 του ν. 4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις) και συνεπώς, το καθαρό ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ανέλθει σε €0,08866393 ανά μετοχή.
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του ως άνω μερίσματος.
Δικαιούχοι του μερίσματος, είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «ATHEXCSD» κατά την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 (Record Date).
Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος χρήσης 2023 ορίζεται η Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024.
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», ως ακολούθως:
- Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.
- Ειδικά στις περιπτώσεις καταβολής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η καταβολή του μερίσματος θα διενεργείται μέσω του δικτύου της «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτική της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις