Τράπεζες

Eurobank: Έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ για επαναγορά του 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της

Κίνηση εξόδου του Δημοσίου από την τράπεζα – Ποια προβλέπεται να είναι η συνέχεια, με βάση και τη στρατηγική αποεπένδυσης - Ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία την Δευτέρα

Η διοίκηση της Eurobank απέστειλε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την επίσημη πρότασή της για την επαναγορά του 1,4% των μετοχών της τράπεζας, τις οποίες κατέχει το Ταμείο.

Την Δευτέρα το πρωί πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τόσο από την πλευρά του ΤΧΣ, όσο και από την πλευρά της Eurobank.

Το Ταμείο θα ξεκινήσει την διαγωνιστική διαδικασία και εφόσον δεν εμφανιστεί έτερος ενδιαφερόμενος το 1,4% των μετοχών θα περάσει στο έλεγχο της τράπεζας.

Πρόκειται για την πρώτη πράξη αποεπένδυσης του Ταμείου από τις ελληνικές τράπεζες. Μολονότι η περίπτωση  της Eurobank xαρακτηρίζεται εύκολη εξαιτίας του μικρού ποσοστού η κίνηση έχει την σημασία της καθώς ανοίγει ο δρόμος για την σταδιακή έξοδο του Ταμείου από το τραπεζικό σύστημα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του ΤΧΣ η επόμενη κίνηση αφορά στην διάθεση του 20% (σ.σ. από το σύνολο του 40,3%) των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με τη διαδικασία να ξεκινάει τον Οκτώβριο.

Επιχειρήσεις

close menu