Με κέρδη και οι αμερικανικοί δείκτες στο ξεκίνημα της εβδομάδας που μεγάλες εταιρείες θα ανακοινώσουν κέρδη τρίτου τριμήνου
Σχεδόν στη μέγιστη τιμή της ημέρας έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης των μετοχών Stoxx 600 τη Δευτέρα 28/10, παρά τα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή και την αντιπαλότητα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μεταξύ των δύο υποψηφίων λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στις 520,95 μονάδες με άνοδο 0,41%.
Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης και των κατασκευών πρωταγωνίστησαν με κέρδη 1,6% και 2%, αντίστοιχα, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,4%, ακολουθώντας την πορεία του μαύρου χρυσού. Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση περίπου 5% καθώς το Ισραήλ δεν βομβάρδισε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Σημαντική πτώση 17% είχε η τιμή των μετοχών της εταιρείας Philips μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι μειώνει τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους λόγω της χαμηλής ζήτησης από την Κίνα.
Στις ΗΠΑ οι αμερικανικές μετοχές άνοιξαν ανοδικά, καθώς οι επενδυτές τρέφουν προσδοκίες για τα κέρδη των εταιρειών τα οποία εκτιμούν θα συνεχίσουν να οδηγούν υψηλότερα τον Nasdaq.
Λίγο μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών ο Dow Jones είχε κέρδη 0,74%, ο S&P 500 +0,43% και ο Nasdaq κέρδιζε 0,54%.
Αυτή η εβδομάδα θα ανακοινώσουν κέρδη για το τρίτο τρίμηνο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου και την επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve στις 7 Νοεμβρίου, πέντε από τις επτά μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες: Alphabet, Microsoft, Meta Platforms, Amazon και Apple
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτόκια δύο ταχυτήτων: Η μεγάλη απόσταση Ελλάδας και ευρωζώνης σε καταθέσεις και χορηγήσεις
- Πληρωμές 69,437 εκατ. ευρώ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 8 έως 12 Ιουνίου
- Νεκροί στρατιώτες του Λιβάνου από χτύπημα του Ισραήλ
- Η Ουκρανία λυπάται που το ορφανό drone έφθασε στη Λευκάδα, αλλά φταίει η Ρωσία
- Μαριλίζα Φασίλη: Νέα Innovation Commercialization Manager στην Diageo, προερχόμενη από την Coca Cola HBC
- Bally’s Intralot, Evoke: Το ελληνικό deal των £243 εκατ. που αλλάζει το χάρτη του βρετανικού online betting
- Απειλούν με πλήρες κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ οι Φρουροί της Επανάστασης
- Αραγτσί προς Λίβανο: «Ο πραγματικός εχθρός είναι το Ισραήλ»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







