Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 5151,01 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την μικρή επιτάχυνση του πληθωρισμού στην οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς νωρίτερα σήμερα, η Eurostat ανακοίνωσε πως ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάιο επιταχύνθηκε στο 2,6%, από 2,4% τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 5151,01 μονάδες, με την πλειοψηφία των επιμέρους κλάδων να καταγράφει θετικά πρόσημα. Ο τομέας των κατασκευών ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο κλάδος των ειδών οικιακής χρήσης υποχώρησε κατά 0,5%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.915,47 μονάδες, με κέρδη 0,72%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 19.131 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,35%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,76% στις 7.628 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,60% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα επίπεδα των 8.191 μονάδων, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια που θα γνωστοποιηθεί την Πέμπτη.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 1,24% στις 33.315 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 11.067 μονάδες.
Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, ράλι 5% κατέγραψε η μετοχή της Hargreaves Lansdown, καθώς το ΔΣ προτείνει στους μετόχους της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να εγκρίνουν την μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από την CVC. Όπως έγινε γνωστό, το fund προσφέρει 11,4 λίρες/μετοχή, αποτιμώντας την Hargreaves Lansdown σε περίπου 5 δισ. λίρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε
- Κίνα: Μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ
- Επιστροφή Γιάννου Γρίβα στη Novibet ως Executive Director of Sports
- Ευρωζώνη: Οριακή μείωση στο 2,1% των κενών θέσεων εργασίας το γ΄τρίμηνο – Στο 1,8% στην Ελλάδα
- Κρεμλίνο: Εκεχειρία τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία μόνο με επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας
- Eurostat: Το 32,7% των Ευρωπαίων έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης το 2025 – Στο 44,1% οι Έλληνες
- Κινεζικός δορυφόρος πέρασε σε απόσταση 200 μέτρων από δορυφόρο Starlink
- ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια άνοδος στην επιβατική κίνηση, “φρένο” στα εμπορεύματα στα λιμάνια το β’ τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







