Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 5151,01 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την μικρή επιτάχυνση του πληθωρισμού στην οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς νωρίτερα σήμερα, η Eurostat ανακοίνωσε πως ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάιο επιταχύνθηκε στο 2,6%, από 2,4% τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 5151,01 μονάδες, με την πλειοψηφία των επιμέρους κλάδων να καταγράφει θετικά πρόσημα. Ο τομέας των κατασκευών ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο κλάδος των ειδών οικιακής χρήσης υποχώρησε κατά 0,5%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.915,47 μονάδες, με κέρδη 0,72%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 19.131 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,35%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,76% στις 7.628 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,60% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα επίπεδα των 8.191 μονάδων, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια που θα γνωστοποιηθεί την Πέμπτη.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 1,24% στις 33.315 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 11.067 μονάδες.
Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, ράλι 5% κατέγραψε η μετοχή της Hargreaves Lansdown, καθώς το ΔΣ προτείνει στους μετόχους της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να εγκρίνουν την μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από την CVC. Όπως έγινε γνωστό, το fund προσφέρει 11,4 λίρες/μετοχή, αποτιμώντας την Hargreaves Lansdown σε περίπου 5 δισ. λίρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις