Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,42% στις 517,26 μονάδες
Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, ανακάμπτοντας από την αρνητική συνεδρίαση στην αρχή της εβδομάδας, καθώς οι επερχόμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, και ειδικά της Federal Reserve, παρέμειναν στο επίκεντρο.
Σήμερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,42% στις 517,26 μονάδες, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα. Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 1% ενώ ο κλάδος του αυτοκινήτου ήταν 0,96% υψηλότερα. Ο Eurostoxx 50 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,67% στις 4.860 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,52% στις 18.730 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,51% στις 7.487 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κέρδισε 0,38% στις 8.309 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε στις 33.780 μονάδες με +0,63%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 πρόσθεσε 1,11% στις 11.709 μονάδες.
Η μετοχή της Commerzbank έφτασε ενδοσυνεδριακά σε υψηλό 12 ετών μετά τις αναφορές του Bloomberg ότι η UniCredit ζητά έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη δημιουργία μεριδίου 30% στην εταιρεία. Στο κλείσιμο η μετοχή υποχώρησε για να κλείσει σχεδόν flat.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευτυχώς που υπάρχει ο Άδωνις και οι καβγάδες στο Χ αποκτούν ομηρικό κύρος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Κω – Πηγαίνουν δυνάμεις από Ρόδο
- Ο Μπέζος «φόρεσε τη φανέλα» της Λίβερπουλ: Deal 7,1 δισ. δολαρίων αλλάζει τις ισορροπίες στο Άνφιλντ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Το πετρέλαιο έκοψε τη φόρα του ράλι – «Ανάσα» στη Φρανκφούρτη, πιέσεις σε Λονδίνο και Παρίσι
- Λουίτζι Μανγκιόνε: Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare – «Τον πυροβόλησα και πέθανε»
- Ιταλία: Ανακτήθηκαν κλεμμένοι πίνακες των Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς αξίας πάνω από 9 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







