Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,45% στις 638,86 μονάδες
Με ήπιες, ανοδικές κινήσεις ολοκλήρωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές τις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα πεπραγμένα της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία, ενώ την ίδια ώρα αναμένουν τις αποφάσεις της Fed στην πρώτη της συνεδρίαση υπό την προεδρία του Κέβιν Γουόρς.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,45% στις 638,86 μονάδες, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ. Ο Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,80% στις 6.307,25 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωσε κέρδη 0,08% στις 24.931 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,20% στις 8.430 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,13% στις 10.508 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο +0,36% στις 52.620 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο IBEX 35 κέρδισε 1,31% στις 19.415 μονάδες.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική, με τις αγορές να αναμένουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στις νέες προβλέψεις και το σήμα που θα δώσει η Fed για την πορεία της οικονομίας, καθώς η στάση της θεωρείται καθοριστική και για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bloomberg: Το φυσικό αέριο εκτοπίζει το πετρέλαιο ως ο νέος μεγάλος εφιάλτης της Ευρώπης
- Παράταση στα Εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Σεπτέμβριο
- Το ευρώ υποχωρεί οριακά στα 1,1674 δολάρια
- Eurostat: Aλμα στις εισαγωγές στην ΕΕ στα 701,8 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο 2026
- Μυστικές επαφές Ουάσινγκτον και Μόσχας
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Συσσώρευση στις 2.650 μονάδες μετά το νέο υψηλό
- Στα νύχια του πληθωρισμού το λιανεμπόριο με υποχώρηση των πραγματικών πωλήσεων
- BNP Paribas και KB Kookmin διεκδικούν στρατηγική συμμετοχή σε τράπεζα του Βιετνάμ, την Techcombank
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








