Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,78% στις 550,84 μονάδες
Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται νέα δεδομένα για την παγκόσμια οικονομία και στρέφουν το βλέμμα στη Γερμανία όπου την Τρίτη η Bundestag θα ψηφίσει την ρύθμιση για την άρση του φρένου χρέους.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,78% στις 550,84 μονάδες, ενώ ο EuroStoxx 50 έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 5.446 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,94% στις 23.153 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,58% στις 8.683 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ανήλθε με +0,57% στις 8.073 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB πρόσθεσε 0,95% κλείνοντας στις 39.023 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 σημείωσε άνοδο 1,19% στις 13.141 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της βρετανικής βιομηχανίας αμυντικού εξοπλισμού Qinetiq κατρακύλησε πάνω από 20% μετά την πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα έσοδα του έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου, λέγοντας ότι πλέον αναμένει οργανική αύξηση των εσόδων για το έτος περίπου 2%. Η εταιρεία είχε προηγουμένως προβλέψει υψηλή μονοψήφια αύξηση των οργανικών εσόδων για το έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις