Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,51% στις 620,60 μονάδες
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην προοπτική μίας διπλωματικής διευθέτησης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, την ώρα που πετρέλαιο και ομόλογα υποχώρησαν και έδωσαν πολύτιμες ανάσες στους traders για να τοποθετηθούν στο ταμπλό.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,51% στις 620,60 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και χρηματιστήρια να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Οι μεταλλευτικές, τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές ηγήθηκαν των κερδών, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υστέρησαν σε σχέση με τον ευρύτερο δείκτη. Ο Eurostoxx 50 πρόσθεσε 2,09% στις 5.889 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε 1,36% στις 24.732 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανέβηκε σχεδόν 1% στις στις 10.432 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σκαρφάλωσε 1,7% και τις 8.117 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιήθηκε 1,71% στις 49.181 μονάδες ενώ ο IBEX 35 σημείωσε άνοδο 2,04% στις 18.031 μονάδες.
Οι traders αξιολογούν τις αυξημένες αποδόσεις ομολόγων και τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς οι τιμές για τους κρατικούς τίτλους παγκοσμίως συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις. Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σκαρφάλωσαν την Τρίτη, με την απόδοση του 30ετούς να ξεπερνά το 5,19%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κατευθύνεται στο 4,69%. Σήμερα ωστόσο, υποχώρησαν από τα χθεσινά επίπεδα ρεκόρ.
Στο 3% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη από 2,6% τον προηγούμενο μήνα και 2,2% πέρυσι τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο 2,8% τον Απρίλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τετάρτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Στο 3,1% οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό – Στο -1,5% η ανάπτυξη και στο 11,3% η ανεργία
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται η κατρακύλα μετά τη χθεσινή βουτιά
- Αναβολή για τις 27 Νοεμβρίου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
- Παραίτηση της CEO της Cerved Property Services μετά την «αφαίμαξη» των €7 εκατ.
- Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές λόγω τεχνολογίας και πετρελαίου
- Νέο “μαχαίρι” 2.500 θέσεων εργασίας στη Volvo Cars μετά τη βουτιά της μετοχής
- Αλλάζει η ώρα την Κυριακή με μετακίνηση των δεικτών μία ώρα πίσω
- Deloitte: Ανάπτυξη 5,9% ετησίως για τον κατασκευαστικό κλάδο έως το 2030
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








