Η χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα
Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν την Τρίτη τη χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα, καθώς οι αυξανόμενοι φόβοι για τη δημοσιονομική σταθερότητα ενίσχυσαν το αρνητικό κλίμα. Η πτώση αποδόθηκε κυρίως στην άνοδο των αποδόσεων κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις δημοσιονομικές πιέσεις στις μεγάλες οικονομίες.
Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,47% στις 543 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη απώλεια από την 1η Αυγούστου. Ο κλάδος ακινήτων, ιδιαίτερα ευαίσθητος στις μεταβολές επιτοκίων, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με απώλειες 3,5%, φθάνοντας σε χαμηλό σχεδόν πέντε μηνών. Επίσης οι κλάδοι ταξιδιών και τεχνολογίας βρέθηκαν στο στόχαστρο των πωλητών, με πτώση 3% και 2,7% αντίστοιχα.
Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο γερμανικός DAX κατέγραψε μεγάλη πτώση κατά 2,29% στις 23.487, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,70% στις 7.654 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε επίσης πτώση κατά 0,87% και τις 9.116 μονάδες.
Αντίστοιχο κλίμα και στην περιφέρεια με τον FTSE MIB στο Μιλάνο με σημαντική πτώση κατά 1,61% στις 41.727 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη να διαμορφώνεται στις 14.704 μονάδες με πτώση 1,57%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
- Φρένο Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ για να μη “τιναχτεί στον αέρα” η συμφωνία με το Ιράν
- Ιστορικός θρίαμβος για τον Λιούις Χάμιλτον στη Βαρκελώνη
- Πρεμιέρα για το πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας” ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








