Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή πτώση 0,06%, στις 640,72 μονάδες,
Με μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδες οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα επαναφέρει τον ναυτικό αποκλεισμό στο Ιράν, επιβάλλοντας μάλιστα τέλος 20% σε κάθε φορτίο που θα περνάει από το Ορμούζ για να καλύπτεται κάθε κόστος που απαιτείται για την παροχή ασφάλειας, όπως ανέφερε σε μήνυμά του. Νωρίτερα, είχε τονίσει πως πλέον η Ουάσινγκτον, όσο και οι περιφερειακοί συμμαχοί της, θα φέρουν την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση που ο πόλεμος επεκταθεί σε ολόκληρη την περιοχή.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε οριακή πτώση 0,06%, στις 640,72 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε οριακά στις 6.269,45 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε 0,08% στις 25.087,18 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 8.364 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έχασε 0,06% στις 10.491 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,36% στις 52.802 μονάδες. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 κινήθηκε στο -0,30% στις 19.327 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου όπως η Shell και η BP, ενισχύθηκαν πάνω από 2% και σχεδόν 4,5% αντίστοιχα, ενώ η TotalEnergies κέρδισε σχεδόν 3%.
Από την άλλη, οι μετοχές ημιαγωγών υποχώρησαν έπειτα από τις απώλειες 15,7% που σημείωσε η SK Hynix στη Σεούλ τη Δευτέρα στη χειρότερη ημέρα της μετά το ισχυρό ντεμπούτο της στο Nasdaq. Ειδικότερα, η ολλανδική ASML διολίσθησε σχεδόν 1,8% ενώ η γερμανική Infineon Technologies έκλεισε σχεδόν 3% χαμηλότερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007
- CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. - CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. 20 – 10 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 20 – 10 – 2026
- Εισαγωγή μετοχών της CAPITAL MARITIME FINANCE CORP.
- Σαμαράς: «Η ακρίβεια είναι και ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής»
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ισχυρές απώλειες με επίκεντρο τη Γαλλία – Πιέσεις σε τράπεζες
- Το χάος ταιριάζει στη Λεπέν: Η Γαλλία φλέγεται, ο Μακρόν αποδυναμώνεται
- Τουρκία: Παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εν μέσω σκανδάλου με 131 επενδυτικά funds
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








