Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 550,24 μονάδες
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και εν αναμονή των αποφάσεων της Fed στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 550,24 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,2% και έκλεισε στις 24.262,22 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε μικρά κέρδη 0,06% στις 7.861,96 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 9.136,94 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,2%.
Την επενδυτική προσοχή τράβηξαν και τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα. Από τον τραπεζικό κλάδο, η Santander κατέγραψε ρεκόρ καθαρών κερδών για το β’ τρίμηνο, στα 3,4 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και ανακοινώνοντας πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, η HSBC ανακοίνωσε μείωση στα κέρδη προ φόρων κατά 29% στα 6,3 δισ. δολάρια, κάτω από τις προβλέψεις, αν και η τράπεζα θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών 3 δισ. δολαρίων.
Από τον πολυτελών ειδών, η Hermès ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 9% το β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας την επίδοση του πρώτου τριμήνου. Αντίθετα, η Kering κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της κατά 15%, με την Gucci να σημειώνει πτώση 25%.
Τέλος, η L’Oréal εμφάνισε συγκρατημένη άνοδο πωλήσεων, στο +2,4%, χάνοντας τις εκτιμήσεις, ενώ προειδοποίησε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ ενδέχεται να έχει υψηλό κόστος για τον κλάδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Βιτσέντζο Μοντέλα βλέπει περιθώρια ανάκαμψης για την Τουρκία μετά το σοκ της πρεμιέρας
- Ατύχημα στο Ράλλυ Δωδώνης καθώς αγωνιστικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε θεατές
- Μεγάλη πορεία 50.000 διαδηλωτών στη Γενεύη για τη σύνοδο των G7
- Σκληρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για τη δημόσια υγεία
- Τέλος τα έργα στη Γραμμή 2 του Μετρό, σκυτάλη στη Γραμμή 3
- Ουκρανικό σφυροκόπημα με drones σε πετρελαϊκή εγκατάσταση και εργοστάσιο χημικών στη Ρωσία
- Εκτός της λίστας των διμερών συναντήσεων του Τραμπ στην G7 ο Ζελένσκι
- Στα ύψη η τιμή της NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell λόγω ΑΙ και των ελλείψεων μνήμης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








