Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,56% στις 496,96 μονάδες
Με την καλύτερη επίδοσή τους σε διάστημα άνω των 9 μηνών ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι αγορές παγκοσμίως δείχνουν να ξεπερνούν την κατακόρυφη πτώση που καταγράφηκε στις αρχές της εβδομάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βρέθηκε υψηλότερα κατά 1,56% στις 496,96 μονάδες στην υψηλότερή του επίδοση από τον Νοέμβριο του 2023, σύμφωνα με τα δεδομένα της LSEG. Ο τραπεζικός κλάδος ανέκαμψε κατά 3% μετά τις πρόσφατες απώλειες και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κέρδισαν 2,36%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,47%, στις 17.609 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,91%, στις 7.266 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με +1,75% στις 8.166 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 2,01% στις 10.599 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 2,33%, στις 31.831 μονάδες.
Το ενδιαφέρον παρέμεινε στραμμένο στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, με την Puma να κάνει «βουτιά» πάνω από 10%, μετά την ανακοίνωση ότι χαμηλώνει την πρόβλεψή της για τα ΕΒITDA στο σύνολο της χρήσης. Πλέον αναμένει ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ 620 και 670 εκατ. ευρώ, από 620 έως 700 εκατ. ευρώ προηγουμένως.
Η μετοχή της Roche ενισχύθηκε 2,89% ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ελβετική φαρμακευτική εταιρία εξετάζει την αποεπένδυσή της από την Flatiron Health.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευτυχώς που υπάρχει ο Άδωνις και οι καβγάδες στο Χ αποκτούν ομηρικό κύρος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Κω – Πηγαίνουν δυνάμεις από Ρόδο
- Ο Μπέζος «φόρεσε τη φανέλα» της Λίβερπουλ: Deal 7,1 δισ. δολαρίων αλλάζει τις ισορροπίες στο Άνφιλντ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Το πετρέλαιο έκοψε τη φόρα του ράλι – «Ανάσα» στη Φρανκφούρτη, πιέσεις σε Λονδίνο και Παρίσι
- Λουίτζι Μανγκιόνε: Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare – «Τον πυροβόλησα και πέθανε»
- Ιταλία: Ανακτήθηκαν κλεμμένοι πίνακες των Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς αξίας πάνω από 9 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







