Οι νέες μετοχές που προέκυψαν από τη συγχώνευση θα είναι πιστωμένες στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων πριν την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης
Η εταιρία με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS» (πρώην «I. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι.ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι:
Την 28.11.2024 το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 70.362.390 νέων κοινών, άυλων ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της, ονομαστικής αξίας €0,26 εκάστη (οι «Νέες Μετοχές»), που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Απορροφώμενη Εταιρία» ή η «INTRACOM PROPERTIES», σύμφωνα με τις αποφάσεις
α) της από 30.10.2024 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Απορροφώσας Εταιρίας, και
β) της από 30.10.2024 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Απορροφώμενης Εταιρίας.
Επίσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφώσας Εταιρίας μειώθηκε κατά το ποσό €6.286.256,60, συνεπεία της ακύρωσης των 24.177.910 ίδιων μετοχών της Εταιρίας που κατείχε η Απορροφώμενη λόγω της συμμετοχής της στην Εταιρία.
Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευόμενων εταιριών έχει ως ακολούθως:
Κάθε μέτοχος της Απορροφώμενης Εταιρίας ανταλλάσσει μία (1) μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας €1,00, με 0,9301042961 Νέες Μετοχές της Απορροφώσας Εταιρίας, ονομαστικής αξίας €0,26 η κάθε μία. Οι μέτοχοι της Απορροφώσας Εταιρίας διατηρούν στην Απορροφώσα Εταιρία τον αριθμό μετοχών που κατέχουν αμετάβλητο.
Την 21.11.2024 εκδόθηκαν οι υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4636183/21.11.2024 και 4636284/21.11.2024 ανακοινώσεις καταχώρησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης, της υπ’ αριθμ. πρωτ. 3490495ΑΠ/21.11.2024 απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκε η Συγχώνευση και η τροποποίηση του άρθρου 1 (περί επωνυμίας), του άρθρου 4 (περί σκοπού) και του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του Καταστατικού της Εταιρίας, σύμφωνα με την απόφαση της από 30.10.2024 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας.
Μετά τη Συγχώνευση και σύμφωνα με τα ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται πλέον σε €22.464.961,48 και διαιρείται σε 86.403.698 κοινές, άυλες, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,26 η καθεμία.
Την 02.12.2024 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»).
Η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ΄αριθ.26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.
Οι Nέες Mετοχές που προέκυψαν από τη Συγχώνευση θα είναι πιστωμένες, βάσει της εγκριθείσας σχέσης ανταλλαγής, στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) πριν την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης.
Σημειώνεται ότι, δικαιούχοι των Νέων Μετοχών είναι οι μέτοχοι της Απορροφώμενης Εταιρίας που ήταν εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιό της κατά την 21.11.2024 (record date).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιατρικό Αθηνών: Νέα Οικονομική Διευθύντρια η Μαρίνα Μαζαράκη
- Bloomberg: Η Τουρκία μειώνει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις ΗΠΑ
- Ανδρουλάκης: «Να μην πυροβολούμε τα πόδια μας στο ΠΑΣΟΚ» – Συνέδριο το α΄ τρίμηνο του 2026
- Politico: Οι ΗΠΑ απείλησαν διπλωμάτες της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για την «πράσινη» ναυτιλία – Η θέση Μητσοτάκη
- Loulis Food Ingredients: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με ανώτατη τιμή τα 6 ευρώ
- Η «Κυρ – Γιάννη» εξαγόρασε το «Κτήμα Σιγάλα» στη Σαντορίνη
- Kimberly – Clark: Εξαγοράζει την Kenvue με mega deal 40 δισ. δολαρίων
- Μάριος Παπαδόπουλος (ΒΕΘ): Το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ δεν έγινε βάσει αξιολόγησης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








