Η αρχική παραγωγή του εργοστασίου θα είναι περίπου ισοδύναμη με την ποσότητα που απαιτείται για 100.000 μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η Exxon Mobil ανακοινώνει την στρατηγική της για το λίθιο, με την έναρξη παραγωγής του μετάλλου μπαταρίας ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο Αρκάνσας, μέχρι το 2026.
Η επέκταση της Exxon στον τομέα αυτό έρχεται καθώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες στοχεύουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας παραγωγής του υπέρ-ελαφρού μετάλλου φιλτράροντάς το από κοιτάσματα άλμης που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και προμηθεύοντάς το σε κατασκευαστές μπαταριών που επιθυμούν νέες πηγές.
Η Exxon, η οποία εφηύρε τη μπαταρία ιόντων λιθίου τη δεκαετία του 1970 αλλά αποχώρησε από την τεχνολογία, σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει τουλάχιστον 10.000 μετρικούς τόνους λιθίου ετησίως στο Αρκάνσας μέχρι το 2026 με εταίρο την Tetra Technologies, η οποία παράγει χημικά για την επεξεργασία και την ανακύκλωση νερού, στο πλαίσιο του σχεδίου “Project Evergreen”.
Η αρχική παραγωγή θα είναι περίπου ισοδύναμη με την ποσότητα που απαιτείται για την παραγωγή 100.000 μπαταριών EV.
Η Exxon έκανε φέτος γεωτρήσεις στο Αρκάνσας για να μελετήσει τον τεράστιο γεωλογικό σχηματισμό που εκτείνεται από τη Φλόριντα έως το Τέξας και ο οποίος βρίθει από άλμη πλούσια σε λίθιο και βρώμιο. Η εταιρεία έχει επίσης δοκιμάσει μη αποδεδειγμένη τεχνολογία άμεσης εξόρυξης λιθίου (DLE), η οποία θα είναι ζωτικής σημασίας για τις εμπορικές δραστηριότητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στους δρόμους της Ιταλίας μαθητές και συνδικάτα για ακρίβεια και εξοπλισμούς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον «Ευαγγελισμό» πριν τη δίκη του ο «Φραπές», η οποία αναβλήθηκε για το 2027
- Ιστορικό ρεκόρ τουριστικών εσόδων για την Τουρκία
- Δημοτικά τέλη έως και έξι φορές υψηλότερα για τις βιοτεχνίες στην Αττική – Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΒΕΑ
- Eurostat: Στο 6,5% η ανεργία στην Ευρωζώνη και 6,2% στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο – Στην 7η θέση η Ελλάδα με 7,6%
- Εκτόξευση κερδών στα 9,9 δισ. δολάρια για τη Chevron το γ’ τρίμηνο του 2026
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 35,7% στους νεκρούς από τροχαία τον Αύγουστο
- Νυχτερινό ρεύμα: Αλλάζουν οι ώρες μειωμένης χρέωσης από την 1η Νοεμβρίου. Πότε θα πληρώνουμε λιγότερο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








