Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σε άρθρο της με τίτλο «Η ελληνική κρίση παρατείνεται στη νέα χρονιά».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να εφαρμόσει τον κατάλογο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν μεταξύ άλλων την διαδικασία πτώχευσης ιδιωτών, τα κόκκινα δάνεια και τις περικοπές δαπανών στην υγεία. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση ενός ακόμα δισεκατομμυρίου ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα», επισημαίνει η εφημερίδα.
Την ίδια στιγμή όμως, προσθέτει, διαγράφεται στον ορίζοντα μια νέα διαφωνία ελληνικής κυβέρνησης-δανειστών με αφορμή τους στόχους του προϋπολογισμού. «Οι πιστωτές φοβούνται ότι ο προϋπολογισμός του 2016 είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Η κυβέρνηση θεωρεί εφικτό τον στόχο του 0,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι δανειστές όμως, και κυρίως το ΔΝΤ, αναμένουν μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα και ζητούν επιπρόσθετες περικοπές», σημειώνει η FAZ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο πρόγραμμα για ανέργους άνω των 30 ετών: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση
- Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές AI και ανακαλύπτουν ξανά Κίνα και Ινδία
- Η Κίνα σπάει τα κοντέρ στην ενέργεια: Επενδύσεις σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων
- Αυστραλία: Οι κάτοικοι μπλόκαραν τεράστιο AI data center
- Από τον πόλεμο στα χωράφια: Η στρατιωτική τεχνολογία βρίσκει νέα χρήση
- ΕΕ και Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την αγορά άνθρακα: Τι αλλάζει μετά το Brexit
- Πόσο ρεύμα «καίνε» ChatGPT, Claude, DeepSeek
- Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








