Πολιτική

FAZ: Βροχή το χρήμα από τον Τσίπρα

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της FAZ με τίτλο «Βροχή το χρήμα από τον Τσίπρα» και μια φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα να αφήνει ελεύθερο το λευκό περιστέρι, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πολλά, όμως το πρόγραμμά του είναι ασαφές.

«Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, γιατί πολύ πιθανόν να χρειαστούν εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Το ερώτημα, όπως και στις εκλογές το καλοκαιρού του 2012, παραμένει: τι ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του;» διερωτάται το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται και την άποψη του γερμανού οικονομολόγου, Γενς Μπάστιαν, που εργάζεται στην TASK FORCE για την Ελλάδα, «ούτε και ο ίδιος ξέρει».

«Σε αντίθεση με την Γερμανία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε γραπτή μορφή εκλογικό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν λεπτομέρειες του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες πηγές.

Εκτός από μια μορφή βασικών αρχών από το πρώτο εκλογικό συνέδριο του 2013, δεν υπάρχει δεσμευτικό κείμενο για τους πολιτικούς στόχους του κόμματος, που θέλει να κυβερνήσει την πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της Berliner Zeitung εκφράζει την κατάπληξή του για τις διαστάσεις που έχει πάρει ο δημόσιος διάλογος στη Γερμανία για το grexit και τα σενάρια που επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και η αναφορά ότι το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα, εάν κερδίσει τις εκλογές.

«Είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο μια κυβέρνηση να κάνει σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, ειδάλλως θα ήταν αποτυχημένη», σημειώνει το δημοσίευμα.
«Όπως επίσης το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο είναι να αναζητούν τον διάλογο κυβερνητικοί εκπρόσωποι με τους εκπροσώπους μια άλλης χώρας της ΕΕ ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Εάν ο Τσίπρας γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα οφείλει να συνεργαστεί κανείς μαζί του», υποστηρίζει η εφημερίδα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu