Η Ελλάδα χρειάζεται ένα θετικό επενδυτικό σοκ, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν και Μισέλ Σαπέν, αντίστοιχα.
Το σοκ θεωρείται απαραίτητο, εξήγησε ο κ. Φέσσας, προκειμένου η χώρα να ανακάμψει από τη μακροχρόνια ύφεση. «Οι συμπράξεις γαλλικών και επενδυτικών επιχειρήσεων διαδραματίζουν καίριο ρόλο σ’ αυτό το πεδίο» συμπλήρωσε.
Ο κ. Φέσσας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο ομαλότητας, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού που επισφραγίζει την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στην Ευρωζώνη και την εφαρμογή των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Επισήμανε, παράλληλα, την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα που θα περιορίσουν την ύφεση, με έμφαση στις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος στα τέλη του 2015, να επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα. Μετέφερε ακόμη στους Γάλλους υπουργούς την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, την επίδειξη ιδιαίτερης πρόνοιας για τις ασφάλειες εξαγωγικών πιστώσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά και τη θέσπιση σαφών και στοχευμένων κίνητρα προς τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.
Σημειώνεται ότι ο κ. Φέσσας βρέθηκε στο Παρίσι, σήμερα και χθες, όπου είχε σειρά συναντήσεων με Γάλλους επιχειρηματίες και βιομήχανους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
- Το ένα τρίτο του πετρελαίου του Κόλπου εξακολουθεί να «λείπει» παρά τις σκοτεινές διελεύσεις
- Ψάλτης: Η συνεργασία με τη UniCredit δείχνει τον δρόμο για το ελληνικό επιχειρείν
- ΔΑΑ: Άνοδος επιβατών, αλλά χαμηλότερα έσοδα και κέρδη στο α΄ εξάμηνο – Επενδύσεις επέκτασης €950 εκατ. έως το 2030
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Πρόσκληση σε Τηλεδιάσκεψη για τα Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου Εξαμήνου 2026
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 09.09.2026
- ΧΥΤΑ: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ για έργα επέκτασης
- Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








