Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως έχει γίνει γνωστό έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχει ένας αγνοούμενος. Τουλάχιστον 60 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια. Στη Χαλκιδική μεταβαίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Νωρίς το πρωί θα γίνει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, για να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.
Ο τραγικός απολογισμός
Ένα ανήλικο αγόρι έγινε το έκτο θύμα των πολύνεκρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες την Χαλκιδική.
Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, πρόκειται για 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα μια 54χρονη, επίσης από τη Ρουμανία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημα φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που κατά νεότερες πληροφορίες είναι 18 ετών, είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.
Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αγορά οχημάτων: Απότομο «φρένο» τον Αύγουστο, στο -33,1% τα καινούργια αυτοκίνητα
- ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 10% στις τιμές εισαγωγών της βιομηχανίας τον Ιούλιο, προάγγελος αύξησης κόστους και πληθωρισμού
- Η απασχόληση ανεβαίνει στην ΕΕ. Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη βελτίωση
- LG: Νέο εργοστάσιο 310 εκατ. δολ. στη Λατινική Αμερική (Βραζιλία)
- Καύσιμα: Ξεπέρασε τα €2,10 το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρα
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ- ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
- «Ανησυχητική» η κατάσταση της γαλλικής οικονομίας, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης Εμανουέλ Μουλέν
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 10.09.2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










