Επιχειρήσεις

Food Hall Αρσάκη: 22 καταστήματα, μισθώσεις από μεγάλα ονόματα και έναρξη στο τέλος του 2024

Η σημερινή μορφή της Στοάς Αρσάκη, κατά τη διάρκεια των εργασιών ©financialreport.gr

Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 10 εκατ. ευρώ

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στο Food Hall της Στοάς Αρσάκη από την κατασκευαστική εταιρεία Εχίνος, προκειμένου μέχρι το τέλος του 2024 η πρώτη new age κλειστή αγοράς γαστρονομίας της Αθήνας να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, την πορεία της.

Πρόκειται για επένδυση, η οποία αναμένεται να αγγίξει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί ο εσωτερικός σχεδιασμός του project, ο οποίος τελικά θα περιλαμβάνει 22 – και όχι 25- καταστήματα που θα σχετίζονται με τη μεσογειακή γαστρονομία σε όλες τις μορφές της.

Ανάμεσα σε αυτά, πηγές κοντά στην επένδυση, τονίζουν ότι θα είναι τόσο σημαντικά ονόματα της ελληνικής εστίασης, όσο και πιο μικροί παραγωγοί. Οι συζητήσεις για τις μισθώσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2024, κάποιοι έχουν, ήδη, κλείσει, ενώ όλος ο κύκλος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να κλείσει το φθινόπωρο, προκειμένου να μπουν τα καταστήματα στην τελική ευθεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία μίσθωσε τους χώρους του Αρσακείου Μεγάρου στις αρχές του 2019 από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για 35 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχει ενοικιάσει τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα από τα συνολικά 25.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι όλο το κτίριο, κατέχοντας όλους τους ισόγειους χώρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη Στοά Βιβλίου, τη Στοά Ορφέως και το Αίθριο του Αρσακείου επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη.

Η πίσω όψη της Στοάς Αρσάκη έτσι όπως είναι στην παρούσα φάση

Το who is who των επενδυτών

Ένα τιμ επενδυτών και εφοπλιστών βρίσκεται πίσω από το φιλόδοξο αυτό project.

Ο CEO της Legendary food, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 είναι το πρώην στέλεχος της Alpha Bank Παναγιώτης Τριαντάφυλλόπουλος, πάνω στην αρχική ιδέα του οποίου δημιουργήθηκε το project, μια ιδέα που προυπήρχε, ήδη, από το 2014, όμως, έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια για να μπει σε ράγες ανάπτυξης, μετά από συζητήσεις με τη Φιλεκπαιδευτική εταιρεία και την περάτωση των αδειοδοτήσεων.

Ο co-founder και CEO της Legendary Food, Π. Τριανταφυλλόπουλος

Επιπρόσθετα, ανάμεσα στους βασικούς μετόχους είναι η εφοπλιστική οικογένεια Οικονόμου, ο Πίτερ Οικονομίδης, ο οποίος, είναι και πρόεδρος του ΔΣ και ο Βασίλης Κοτζιάς.

Στην ίδια ομάδα δημιουργίας, όμως, θα δώσουν το παρών ονόματα-έκπληξη και από το χώρο της τέχνης, όπως πχ η φωτίστρια Ελευθερία Ντεκώ, γνωστή από τις δουλειές της στο ελληνικό θέατρο, αλλά και άλλα πρόσωπα που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

Επιπρόσθετα, ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει ακουστεί ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η σχέση εργασίας του, είναι ο Δημήτρης Ράμφος, chief buyer της εταιρείας Σκλαβενίτης.

Σημειώνεται, δε, ότι ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία του έργου είναι η Exinos, που έχει στο portfolio της έργα όπως όπως το νέο ξενοδοχείο επί των οδών Ομήρου και Ακαδημίας, στο κτίριο ιδιοκτησίας της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων, απέναντι από το ήδη υπάρχον ξενοδοχείο Academia of Athens.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu