Ελλάδα

Φωτιά στην Οινόη: Εκκενώθηκαν προληπτικά επτά κατοικίες, μαρτυρίες για τσιγάρο από διερχόμενο όχημα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ο δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια, αλλά οι ισχυροί άνεμοι την κατεύθυναν προς ορεινή και δασώδη περιοχή

Τις τελευταίες πληροφορίες για τη φωτιά στην Οινόη μετέφερε ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, επισημαίνοντας ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δρίκος ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε σε πολύ μικρή απόσταση από κατοικίες, περίπου 20 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Ωστόσο, λόγω της κατεύθυνσης των ισχυρών ανέμων, το μέτωπο οδηγήθηκε προς ορεινή και δασώδη έκταση, απομακρυνόμενο από τον κατοικημένο ιστό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των εναέριων μέσων συνέβαλε καθοριστικά ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κατοικίες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην Οινόη

Σε αγροτοδασική έκταση στη θέση "Σφάκα", πλησίον του οικισμού της Οινόης στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και ο δημοτικός μηχανισμός. Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επτά κατοικίες στην περιοχή της Κασσάνδρας, κυρίως λόγω των καπνών και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μαρτυρίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από τσιγάρο

Αναφερόμενος στα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς, ο δήμαρχος έκανε λόγο για μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες από διερχόμενο όχημα πετάχτηκε τσιγάρο στην άκρη του δρόμου.

Όπως είπε, έχουν ήδη γίνει σχετικές καταγγελίες, ενώ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με την Αστυνομία, εξετάζει καταθέσεις και υλικό από κάμερες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι μαρτυρίες αυτές επιβεβαιώνονται.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που το 2026 να πετάει τσιγάρα ή οτιδήποτε άλλο από το αυτοκίνητο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίκος.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu