Επικαιρότητα

Φωτιά στο Πήλιο: Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο όταν ξαφνικά λαμπάδιασε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και μεταδόθηκε σε πουρνάρια, ελαιόδενδρα και άλλες καλλιέργειες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον οικισμό Αργυραίικα του Πηλίου, κοντά στις Μηλιές και υψηλότερα από τα Καλά Νερά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν, έδωσαν μάχη για να την ελέγξουν και να μην επεκταθεί στην γειτονική δασώδη έκταση.

Στη φωτιά που έκαψε ελαιόδεντρα και θάμνους έσπευσαν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο κοντά στα Αργυραίικα, όταν το όχημα ξαφνικά λαμπάδιασε με αποτέλεσμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρότητας και του εύφλεκτου των υλικών η φωτιά να μεταδοθεί αμέσως σε πουρνάρια, ελαιόδενδρα και άλλες καλλιέργειες.

Σημειώνεται πως στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες εξοχικές κατοικίες και αγροικίες και ακριβώς από κάτω βρίσκεται η τουριστική περιοχή των Καλών Νερών και στη συνέχεια της Μπούφας και της Αφήσσου, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται η Βυζίτσα και οι Μηλιές, οικισμοί που αυτή την περίοδο είναι γεμάτοι από παραθεριστές.

close menu