Επιχειρήσεις

Γ. Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Προχωρούν οι διαδικασίες για Εγνατία Οδό, θέμα εβδομάδων οι υπογραφές

Αναφορικά με την Αττική Οδό, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, τόνισε πως η προοπτική είναι η σύμβαση να υπογραφεί σε μερικούς μήνες, παρά την προσφυγή που έχει γίνει στο ΣτΕ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, καθώς από την πλευρά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία έγγραφα περιλαμβανομένης της διαβεβαίωσης για τη διαθεσιμότητα των χρημάτων. Πλέον, είναι θέμα της Πολιτείας να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. 

Για την Εγνατία Οδό, τόνισε πως είναι θέμα εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα απαιτούμενα από πλευράς Δημοσίου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε επίσης, αναφορικά με την Αττική Οδό, πως η προοπτική είναι η σύμβαση να υπογραφεί σε μερικούς μήνες, παρά την προσφυγή που έχει γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκεντρώνει τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά έγγραφα για το ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης, η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξετάζει διάφορα σενάρια για τις παραχωρήσεις, όπως η ενοποίησή τους υπό μια νέα θυγατρική, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις.

Για το διαγωνισμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το επίσημο πρακτικό. Όσο για τις πρότυπες προτάσεις, όπως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και παράκαμψη του Κηφισσού (ο άξονας Ελευσίνα – Οινόφυτα) ο κ. Περιστέρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαδικασία.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ.

Η ιδιωτική τοποθέτηση (placement) έγινε με τιμή 13,2 ευρώ ανά μετοχή (18.1.24) και οι μετοχές που διατέθηκαν προήλθαν από συμφωνία δανεισμού τους μεταξύ του μετόχου Perge Ltd, συμφερόντων του κ. Περιστέρη, και της Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. που ενήργησε ως ενδιάμεσος, προκειμένου να διευκολυνθεί και επισπευσθεί η διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση.

Οι δανεισμένες αυτές μετοχές διατέθηκαν στους επενδυτές της ιδιωτικής τοποθέτησης και τώρα η Πειραιώς αποκτά ισάριθμες νέες μετοχές μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να τις επιστρέψει στην Perge Ltd.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu