«Φέτος είμαστε στο 1.8 εκατ. εκκρεμείς επιστροφές και πολλές από αυτές δεν μπορούν να γίνουν γιατί αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν δηλώσει τον iban», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ
«Χρονιά ρεκόρ φέτος, ξεπεράσαμε τα 6,8 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου εισοδήματος και έχουν μειωθεί κατά 40% οι εκκρεμείς αιτήσεις», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.
«Φέτος είμαστε στο 1.8 εκατ. εκκρεμείς επιστροφές και πολλές από αυτές δεν μπορούν να γίνουν γιατί αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν δηλώσει τον iban, ενώ 375 χιλιάδες ΑΦΜ δόθηκαν σε ανήλικα παιδιά 12- 17 ετών», πρόσθεσε σύμφωνα με το skai.gr.
Τόνισε επίσης, ότι «για πρώτη φορά δημιουργήσαμε μητρώο POS. Κοντά στο 1 εκατ. POS έχουν καταγραφεί με τεράστια ταχύτητα. Προχωράμε σε ενοποιήσεις υπηρεσιών με σκοπό να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».
Αναφορικά με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης Οφειλών, ο κ. Πιτσιλής επισήμανε ότι «πέρυσι, τέτοιο καιρό στις εφορίες είχαμε 800 επισκέψεις την ημέρα. Στο ΚΕΒΕΙΣ οι επισκέψεις είναι 200 – 250, δηλαδή 75% επισκέψεις λιγότερες. Εξυπηρετούνται όλοι, ακόμη και όσοι έρχονται χωρίς ραντεβού. Στελέχη μας βρίσκονται στην υποδοχή και κατευθύνουν τους πολίτες μόλις μπουν στο κτίριο».
«Από την ψηφιοποιήση της ενημερότητας που ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου, 60.000 ενημερότητες με παρακράτηση εκδόθηκαν ψηφιακά. Αυτές θα ήταν 60.000 επισκέψεις», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μειώθηκαν οι ζημιές της Νέας Τηλεόρασης (Star Channel), της οικογένειας Βαρδινογιάννη
- Η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ κατά 0,25%
- Δημοσκόπηση Pulse: Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τη ΔΕΘ – Στο 24% στην πρόθεση ψήφου
- Τζιρακιάν Profil: Ο Κασπάρ Μπατανιάν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ
- Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Άλμα 17% από Puma
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις