Επιχειρήσεις

ΓΕΜΗ: Ο μεγάλος εχθρός το ίδιο το κράτος και οι φορείς του

Εχει κάνει βήματα προόδου αλλά παραμένει δύσχρηστο ειδικά σε θέματα αναζητήσεων

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μία πανηγυρική εκδήλωση από τα επιμελητήρια για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο το περίφημο ΓΕΜΗ, το οποίο έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά παραμένει δύσχρηστο και ελλειμματικό από την άποψη της ευκολίας αναζήτησης της πληροφορίας που κάποιος ψάχνει. Από την εκδήλωση προέκυψε ότι ο μεγάλος αντίπαλος των όποιων δυσχερειών είναι ποιός; Το κράτος, και οι φορείς του συμπεριλαμβανομένου της Τράπεζας της Ελλάδος. Η  ΑΑΔΕ, το υπουργείο Εργασίας (ΕΡΓΆΝΗ) και ο ΕΦΚΑ έχουν δικά τους μητρώα και απαιτούν εξτρά ενημέρωση από το ΓΕΜΗ, που διαθέτει όλες τις πληροφορίες που θέλουν τα μητρώα των άλλων φορέων.

Για παράδειγμα η ΑΑΔΕ που φοβερίζει με πρόστιμα – είναι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά – ζητάει ενημέρωση για τους Πραγματικούς Δικαιούχους (ενημέρωση για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην μετοχική σύνθεση των εταιρειών). Όμως οι σχετικές μεταβολές περνούν στο ΓΕΜΗ,  ηλαδή γίνεται σχετική ανάρτηση η οποία είναι «άγνωστη» στην ΑΑΔΕ…

Κάτι ανάλογο κάνει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι ζητούν από τις επιχειρήσεις τις οικονομικές καταστάσεις, παρά το ότι γνωρίζουν ότι οι ισολογισμοί δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu