Επικαιρότητα

Γνωστός δικηγόρος φέρεται να έδειρε τη γυναίκα του

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε δίωξη

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, γνωστός δικηγόρος 52 ετών, ο οποίος εμφανίζεται πολύ συχνά στις τηλεοράσεις ως συνήγορος σε διάφορες υποθέσεις – κυρίως κακουργήματα – φέρεται να έστειλε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο. Ο δικηγόρος συνόδευσε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας. Η 37χρονη σύζυγος ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση σε σκάλα.

Όμως ο γιατρός απεφάνθη ότι το τραύμα προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος ο οποίος την Κυριακή το πρωί ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε από τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο Εφετείο – όχι στην Ευελπίδων λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (ονομάζεται ειδική δωσιδικία) – όπου όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις εισαγγελέας Εφετών, αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι από τους πιο γνωστούς καθώς τους τελευταίους μήνες είναι συνήγορος σε μερικές από τις πιο σημαντικές υποθέσεις (βιασμών, δολοφονιών κλπ), που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία και εμφανίζεται πολύ συχνά στις τηλεοράσεις.

Μάλιστα,  ηπρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

O ρόλος του γιατρού

Ο ρόλος του γιατρού ήταν καταλυτικός καθώς κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. Από 1η Μαίου οπότε και ισχύουν οι τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γιατρός και όλοι οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά στις αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες. Δεν μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu