Επιχειρήσεις

Hellenic Duty Free Shops: Το νέο 10ετές συμβόλαιο με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Ποιες υπηρεσίες αναβαθμίζονται

H Αvolta, μέσω της Hellenic Duty Free Shops λειτουργεί καταστήματα άνω των 4.900 τμ στο ΔΑΑ

Ανανεώνεται η σύμπραξη του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών με τα Hellenic Duty Free Shops, θυγατρική εταιρεία της Avolta ΑG (πρώην Dufry). Η θυγατρική της Avolta, Hellenic Duty Free Shops, λειτουργεί καταστήματα λιανικής πώλησης αφορολόγητων ειδών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου το 2001.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές επεκτείνεται μέχρι και το 2034. Οι, δε, όροι του προβλέπουν ότι η επέκταση της σύμβασης προβλέπει ότι η Avolta θα συνεχίσει να λειτουργεί 31 καταστήματα λιανικής πώλησης, σε μια συνολική επιφάνεια άνω των 4.900 τ.μ. στον ΔΑΑ.

Αυτή η ανανέωση της συμφωνίας έρχεται λίγους μήνες μετά τις επενδύσεις της Avolta στο ΔΑΑ, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο, προχώρησε σε αύξηση της λιανικής της επιφάνειας κατά περίπου 290 τ.μ., στο πλαίσιο της ανακαίνισης του εκτεταμένου περιπατητικού καταστήματος αφορολόγητων ειδών του χώρου Σένγκεν.

Πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο τη βελτίωση της προσφοράς προϊόντων της Avolta, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του τμήματος αρωμάτων και καλλυντικών, αλλά και επέκταση της γκάμας των αξεσουάρ. Επίσης, στα βελτιωμένα καταστήματα των Hellenic Duty Free θα υπάρχουν διευρυμένοι χώροι ταμείου και η δυνατότητα αυτοελέγχου.

Η αλλαγή στις ταξιδιωτικές τάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο forum των Δελφών, ο Γιάννης Σαββίδης, Οικονομικός Διευθυντής, Hellenic Duty Free Shops έθιξε τις μεταβολές που έχουν επέλθει στις ταξιδιωτικές τάσεις του εμπορίου μετά την πανδημία. Κατά τον κ., μετά τον κορονοιό, οι τάσεις στο ταξιδιωτικό εμπόριο έχουν αλλάξει άρδην και οι αναλύσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε πιο στοχευμένες προσφορές για τους πελάτες.

O CFO των Hellenic Duty Free Shops, Γιάννης Σαββίδης

Ο ίδιος αναφέρθηκε, μάλιστα, σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες, πλέον οι εταιρείες που χρησιμοποιούν δεδομένα, είναι κατά 1,7% πιο αποτελεσματικές και κερδοφόρες από τις υπόλοιπες. Ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι η ανάλυση δεδομένων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες της Hellas Duty Freeshops, καθώς βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας της αξιολόγησής των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις.

Κατά το συγκεκριμένο στέλεχος, υπάρχουν σχετικές πλατφόρμες, από τις οποίες στη συνέχεια παράγεται το αποτέλεσμα και με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται χρόνος και άμεσα διορθώνονται τα όποια προβλήματα. Ως εκ τούτου ελαχιστοποιείται η εξάρτηση από τους παραδοσιακούς τρόπους επίλυσης των ζητημάτων και υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των κινδύνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις της θυγατρικής του ομίλου Avolta ανήλθαν για το 2022 σε €311,3 εκατ. (από €161,1 εκατ. το 2021), το EBITDA σε €72,8 εκατ. (από €34,4 εκατ. το 2021), ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €38,2 εκατ. από τα €13,7 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Αυτές οι πωλήσεις προήλθαν κατά σειρά εσόδων: Καταρχήν από τα αεροδρόμια της χώρας που κατέγραψαν έσοδα 235.5 εκατ. ευρώ (με αύξηση 93% σε σχέση με το 2021), από τις πωλήσεις από τα σύνορα με 56,2 εκατ. ευρώ, ακολουθούν τα λιμάνια, με έσοδα 9.9 εκατ. ευρώ και η χονδρική με 5,37 εκατ. ευρώ και από τους λοιπούς τομείς, 4.32 εκατ. ευρώ. Από αυτούς τομείς, η μεγαλύτερη άνοδος σε σχέση με το 2021, προέρχεται από τα λιμάνια με 342%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu