Με έτος ίδρυσης στην Κρήτη από το 1985
Ως σημαντική αναβάθμιση της περιοχής των Χανίων, τα οποία μετά τον Οκτώβριο ξεκινάνε να ερημώνουν, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια κλείνουν, βλέπει η τοπική αγορά την έναρξη λειτουργίας τους επόμενους μήνες, μέσα στο 2026, του Hilton Χανιά, το οποίο, πλέον, θα είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που θα διαθέτει το όνομα της αλυσίδας Hilton Hotels & Resorts, μετά και το κλείσιμο του ομώνυμου στο κέντρο της Αθήνας.
Πίσω από αυτή τη συνεργασία κρύβεται ένας άγνωστος, στην αγορά της Αθήνας, τοπικός όμιλος, ο όμιλος Τσιλεδάκη, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής στην επιχειρηματική ζωή της Κρήτης. Ο συγκεκριμένος, πάντως, δεν είναι άνγωστος στην εταιρεία Hilton, καθώς ήδη συνεργάζεται μαζί της για το brand Tapestry Collection, επίσης μέσα στην πόλη των Χανίων.
Εν έτει 2025, ο ξενοδοχειακός όμιλος Τσιλεδάκη αποτελείται από 5 συνολικά ξενοδοχεία, το Chania Flair Boutique Hotel, το Tapestry Collection by Hilton (5 αστέρων) εντός της πόλης των Χανίων, το Corissia Harmony (5 αστέρων), το Corissia Princess (4 αστέρων) και το Corissia Beach (4 αστέρων) στην παραλία της Γεωργιούπολης, επίσης στα Χανιά της Κρήτης.
Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, με Πρόεδρο τον Γιώργο Τσιλεδάκη, Αντιπρόεδρο την Αικατερίνη Τσιλεδάκη και μέλος τον Λάμπρο Τσιλεδάκη, η οποία το 2023 έκλεισε με κύκλο εργασιών 8,6 εκατ. ευρώ και το 2022 με 7,4 εκατ.
Σημειώνεται ότι το Hilton Chania, που θα λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο και θα ανοίξει την άνοιξη του 2026, θα διαθέτει ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, ιδιωτικά μπαλκόνια και παροχές ευεξίας, όπως σάουνες σε επιλεγμένες σουίτες.

Ο έκτος όροφος θα διαθέτει αποκλειστικά υψηλού επιπέδου δωμάτια, συμπεριλαμβανομένης της Προεδρικής και Βασιλικής Σουίτας, όλα με θέα στη θάλασσα.

Εξάλλου, η Βασιλική Σουίτα των 600 τ.μ. θα είναι από τις μεγαλύτερες στην Κρήτη, φιλοξενώντας έως 10 άτομα σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον ιδανικό για VIP, διασημότητες, νεόνυμφους και επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lidl Ελλάς: Ανακηρύχθηκε «HR Team of the Year» στα HR Awards 2025
- Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ερχόμενη Πέμπτη η κατάθεση του «φραπέ» και του «χασάπη»
- Eυρωπαϊκές αγορές: Ρευστοποιήσεις μετά τα δύο διαδοχικά ρεκόρ
- Intralot: Νέο 10ετές συμβόλαιο με τη Λοταρία της Πολιτείας του Άρκανσο
- Ευρωκοινοβούλιο: Πέντε παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τον κοινό φόρο σε πολυεθνικές εταιρείες
- «Εξοικονομώ 2025»: Αυξάνεται κατά 490,269 εκατ. ευρώ, στα 924,269 εκατ. ευρώ
- Καφούνης: Σημαντική νίκη για το εμπόριο η δασμολόγηση από την ΕΕ των δεμάτων μικρής αξίας
- Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ: Σε δυο φάσεις ο δασμός στις εισαγωγές μικροδεμάτων fast fashion (Shein – Temu)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







