Προϊόντα - Υπηρεσίες

Η ΓΣΕΒΕΕ στο Σουφλί για στήριξη μεταξιού και μουριάς

Στο πλαίσιο του 1ο Φεστιβάλ Μουριάς 2023 που διοργάνωσε η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ανάγκη στήριξης των παραγωγικών δραστηριοτήτων και των τοπικών προϊόντων σε έναν κρίσιμο τομέα που αφορά στην καλλιέργεια της μουριάς και την παραγωγή του μεταξιού υπογράμμισε στο χαιρετισμό του στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Μουριάς 2023 την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 , εκπροσωπώντας την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ο Σωτήρης Κοτσαμπάς Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ Ζήση Σαρδάνη.

Ο κ. Κοτσαμπάς αφού συνεχάρη την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την εξαιρετική πρωτοβουλία διοργάνωσης του Φεστιβάλ, τόνισε τη σημασία του καινοτόμου αυτού θεσμού για την ανάπτυξη της περιοχής. «Ο νέος αυτός θεσμός αναμένουμε να αποτελέσει σταθερό οδηγό ανάδειξης, αναβάθμισης και στήριξης των σχετικών παραγωγικών δραστηριοτήτων και των τοπικών προϊόντων σε έναν κρίσιμο τομέα που αφορά στην καλλιέργεια της μουριάς, την παραγωγή του μεταξιού αλλά και όλων των συναφών δράσεων καθώς φέρνει σε επαφή όλα τα παραγωγικά τμήματα της τοπικής οικονομίας» είπε και πρόσθεσε ότι συντελεί και στην ανάδειξη σημαντικών ενεργειών στο πεδίο των τοπικών προϊόντων, της διατροφής και γαστρονομίας, του πολιτισμού και των αθλητικών δραστηριοτήτων.

«H ΓΣΕΒΕΕ και οι φορείς της (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) θα σταθούν με συνέπεια δίπλα στα επόμενα βήματα του Φεστιβάλ Μουριάς στο Σουφλί, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του ιδιαίτερου παραγωγικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής. Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία σε οικονομικό, τεχνολογικό και παραγωγικό επίπεδο, η αξία της τοπικότητας και η σημασία των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, πολιτισμικό περιεχόμενο και υψηλή ποιότητα, αποκτούν νέα πολύ-επίπεδη διάσταση και προοπτική. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εξαιρετικά σημαντική αυτή πρωτοβουλία», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Από την πλευρά του ο κ. Ζήσης Σαρδάνης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ Μουριάς 2023 θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της διασύνδεσης όλων των άμεσα εμπλεκόμενων παραγωγικών και θεσµικών φορέων. «Είναι βέβαιο ότι θα εμπλουτίσει πολύπλευρα την πληροφόρηση μας γύρω από τα τοπικά προϊόντα και θα αναδείξει τη σημασία της τοπικής παραγωγής, της αναζωογόνησης των τοπικών δραστηριοτήτων και της τοπικής ανάπτυξης. Υπό αυτό το πρίσμα, η διοργάνωση εκδηλώσεων με προσανατολισμό στην ανάδειξη, παρουσίαση και ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και της διασύνδεσης τους με κοινωνικές δραστηριότητες, συμβάλλει καθοριστικά στη συνολική ανάταξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών».
Το 1ο Φεστιβάλ Μουριάς ήταν μια πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την εξωστρέφεια και την γνωριμία του κοινού με το δέντρο της μουριάς, με τα φύλλα της μοναδική τροφή του μεταξοσκώληκα που παράγει το μεταξένιο νήμα. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στο Σουφλί, την πόλη που έχει ταυτιστεί απόλυτα με το μετάξι, από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα, έως την επεξεργασία και την προώθηση των περίφημων σουφλιώτικων μεταξωτών.

close menu