Επιχειρήσεις

Η Huawei διεισδύει στη Μ. Ανατολή: Δημιουργεί κέντρο ψηφιακών δεδομένων στο Ριάντ

Το νέο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία θα προσφέρει μία σειρά υπηρεσιών τεχνολογίας cloud

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός της Huawei ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, τη λειτουργία ενός κέντρου ψηφιακών δεδομένων τεχνολογίας cloud  στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας για τη διεύρυνση της προσφοράς διαδικτυακών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή.

Η Huawei ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το νέο κέντρο θα εξελιχθεί σε έναν πυρήνα για την τεχνολογία cloud που αναπτύσσει η ίδια για τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, αλλά και για την Αφρική.

Το κέντρο θα προσφέρει «καινοτόμες, αξιόπιστες, ασφαλείς και βιώσιμες υπηρεσίες για την τεχνολογία cloud», σύμφωνα με την Huawei.

Υπό τη λογική αυτή, το νέο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας στο Ριάντ θα προσφέρει μία σειρά υπηρεσιών τεχνολογίας cloud, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών βάσεων ψηφιακών δεδομένων, της διαχείρισης μεγάλου όγκου πολύπλοκων ψηφιακών δεδομένων (big data), αλλά και των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Giant DC: Η ψηφιακή οικονομία είναι κεντρική επιλογή των κινεζικών επιχειρήσεων

H Giant DC, μία εταιρία τεχνολογίας δεδομένων που ιδρύθηκε στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας πριν από τρία χρόνια, είχε προηγούμενα ηγετικό ρόλο για δεκαετίες στην παραγωγή βαρέως μηχανολογικού εξοπλισμού για την κινεζική βιομηχανία.

“Την περίοδο εκείνη υπήρχε υπερπαραγωγή χάλυβα, ενώ με δεδομένη την κλιμακούμενη πίεση για την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρία μας έπρεπε να κινηθεί προς την κατεύθυνση αλλαγής του αντικειμένου της δραστηριότητας της”, δήλωσε ο Ζανγκ Τζιάν γενικός διευθυντής της Giant DC.

Υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης, η εταιρία αποχώρησε από τη βιομηχανία της επεξεργασίας του σιδήρου και του χάλυβα, υλοποιώντας την ψηφιακή μετάβασή της σε μία επιχείρηση της ψηφιακής οικονομίας με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της νέας δραστηριότητας της να εντοπίζεται στην οργάνωση και λειτουργία ψηφιακών κέντρων δεδομένων του διαδικτύου.

Παράλληλα, η Giant DC έχει ως αντικείμενο την προσφορά υπηρεσιών για την ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρήσεων στους τομείς της τεχνολογίας cloud computing, αλλά και της αποθήκευσης και της αποτελεσματικής διαχείρισης ψηφιακών δεδομένων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu