Όπως η Lockheed Martin - Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ
Οι στρατιωτικοί ηγέτες της κυβέρνησης Τραμπ «σκέφτονται» αν οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν μετοχικά μερίδια σε κορυφαίες εταιρείες άμυνας, όπως η Lockheed Martin, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ.
Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή « Squawk Box » του CNBC, αποκάλυψε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να αποκτήσει αυτά τα μερίδια λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκτησε το 10% της Intel, σε μια συμφωνία περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
Ο Λούτνικ ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση Τραμπ θα επαναλάμβανε αυτήν την κίνηση με άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση.
«Ω, υπάρχει μια τεράστια συζήτηση για την άμυνα», απάντησε ο Λούτνικ.
Η Lockheed, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από ομοσπονδιακές συμβάσεις, είναι «ουσιαστικά ένας βραχίονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ», είπε.
«Αλλά ποια είναι η οικονομική πλευρά αυτής της επιλογής, θα το αφήσω αυτό στον Υπουργό Άμυνας και στον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας», πρόσθεσε.
«Αυτοί οι τύποι το έχουν σκεφτεί και το κάνουν.»
Η Lockheed είναι η κορυφαία αμυντική εταιρεία στον κόσμο με βάση τα έσοδα, σύμφωνα με τη λίστα του DefenseNews για το 2024. Άλλοι κορυφαίοι εργολάβοι στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν την RTX, , Northrop Grumman, General Dynamics και Boeing.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lululemon: Εκτίμηση για υψηλές πωλήσεις μέσα στις γιορτές με φόντο την είσοδο στην Ελλάδα και την αναζήτηση CEO
- Ιράν: Απελευθέρωσε το ελληνόκτητο τάνκερ που είχε κατασχέσει το 2024
- Aπό την Peoplecert στην Ideal Holdings νέος Head of M&A & Corporate Development ο Πέτρος Λαμπρόπουλος
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό, μποτιλιάρισμα σε λεωφόρο Αθηνών και κέντρο
- Ο Τραμπ πανηγυρίζει για τις χαμηλές τιμές βενζίνης κι ο Μητσοτάκης για τους φόρους που εισπράττει από τη βενζίνη
- Κάρνι: Στην Κίνα ο πρωθυπουργός του Καναδά μετά από 9 χρόνια τεταμένων σχέσεων
- Τραμπ: Επιβάρυνση 25% με δασμούς στις χώρες που συνεργάζονται με το Ιράν
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








